Estoledor, exposició de Núria Riart que completa el vuitè cicle d’art contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Estoledor, exposició de Núria Riart que completa el vuitè cicle d’art contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell

Aquest pròxim divendres 13 de setembre, a les vuit del vespre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició que porta per títol Estoledor. Memòria i emoció de l’artista alturgellenca Núria Riart, a la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell.

Tal i com explica la pròpia artista  “Estoledor. Memòria i emoció -pintura acrílica- neix amb el desig de retre un petit i molt sentit homenatge a un ofici en greu perill d’extinció: el de pagès. Que més que un ofici és una manera de viure equilibrada amb la terra i el paisatge. I alhora, deixar de manifest la gran estimació i respecte que sento cap a la natura”.  Riart afegeix al respecte que “he fet memòria dels anys d’infantesa i joventut al meu poble, Fígols, quan, com tots els pobles, estava en plena activitat “pagesil!”.

exposició de Núria Riart
Estoledor, exposició de Núria Riart

L’estoledor -una eina anacrònica, actualment quasi en desús i quasi museística- era, en temps passats, fonamental pels pagesos. L’estoledor servia per poder menar i girar l’aigua cap als camps, horts, prats, i regar-ne la terra. “Per això, remarca Núria Riart, he utilitzat aquest utensili senzill i humil com a format de les meves obres, per aturar i agermanar el doll de records i emocions que m’han anat emergint en realitzar-les”.

Aquesta exposició es podrà visitar fins el 26 d’octubre, de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores, i diumenges de 10 a 14 hores. L’entrada és lliure. Val a dir també que al voltant d’aquesta exposició s’organitzaran activitats pedagògiques adreçades a tant per a petits com per a grans.

Estoledor és la segona i darrera exposició que completa el vuitè cicle d’art contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell, que va obrir la mostra col·lectiva 50 anys de Cine Club.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 137 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×