Activitats gratuïtes i exclusives al Geoparc Orígens durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Activitats gratuïtes i exclusives al Geoparc Orígens durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

  • Més d’una desena d’activitats gratuïtes com tallers o xerrades es portaran a terme per donar a conèixer el Geoparc mundial UNESCO Orígens.
  • Les activitats s’emmarquen sota el paraigua de l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes.
  • La Setmana dels Geoparcs Europeus se celebra cada any entre finals de maig i principis de juny a tots els geoparcs d’Europa.

El dilluns 23 de maig comença la sisena edició de Setmana dels Geoparcs Europeus. Durant dues setmanes es realitzen diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer el Geoparc Orígens i seu patrimoni.

Enguany les propostes, que inclouen més d’una desena d’activitats virtuals i presencials, estan relacionades amb l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes. Al programa s’hi poden trobar webinars, tallers infantils, xerrades i jornades tècniques.La presentació del programa Apadrina una Roca, donarà el tret de sortida el dilluns 23 de maig a la VI Setmana dels Geoparcs Europeus. Aquest programa dona a conèixer els llocs d’interès geològic del Geoparc i facilita que la població local s’involucri en la seva conservació tot apadrinant-los. Aquest programa ja porta uns anys que s’està impulsant des del Instituto Geológico y Minero de España i aquest any el posem en marxa dins el Geoparc. Els padrins poden escollir entre diferents llocs d’interès geològic del Geoparc i en fan un seguiment anual informant, si s’escau, d’incidències que hi pugui haver.

L’activitat de cloenda es portarà a terme el 5  de juny, on també se celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una activitat de bany de bosc a la roureda d’Aulàs, a la zona de la Terreta (municipi de Tremp) per gaudir dels beneficis que poden oferir els boscos.

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

exclusives al Geoparc
exclusives al Geoparc

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 208 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×