Estrena documental “Silvana”, la rapera sueca icona de la comunitat “queer”

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Estrena documental “Silvana”, la rapera sueca icona de la comunitat “queer”

Un homenatge a la rapera escandinava i activista “queer” – Juan Manuel Freire, El Periódico
Un excel·lent retrat que tracta sobre temes molt importants amb estils i energia – Kaleem Aftab, Cineuropa
Un discurs motivador per a la revolució feminista – Von Hengameh Yaghoobifarah, Missy Magazine

Esterri d’Àneu

Ecomuseu

10/01/2019

20:00h

Gratuït

Sort

Cinema Els Til·lers de Sort

A determinar

20:00h

Gratuït

 

DocsBarcelona del Mes presenta Silvana, la història de la rapera sueca que s’ha convertit en icona de la comunitat queer. Lesbiana, feminista i antiracista ha conquerit Suècia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió i ha esdevingut la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en un veritable referent contemporani.

Silvana Imam és una artista única. Filla de mare lituana i pare sirià que a mitjans dels anys 90 van mudar-se a Suècia en busca d’una vida millor. Per a ella, la identitat cultural és un tema molt important, igual que també ho son la seva identitat de gènere i sexual. “Gràcies a Déu, sóc homosexual”, exclama la rapera en una de les seves cançons. Tota una declaració d’intencions que pretén trencar els esquemes de la mentalitat imperant. I és que Silvana té moltes coses a dir i no pensa callar. Polifacètica, escandalosa i segura de si mateixa s’ha erigit com a icona musical de la llibertat sexual a Suècia. Però de seguida veurà que convertir-se en un personatge públic no és un camí fàcil.

Al mateix temps que la Silvana creix com a artista s’enamora de l’artista pop i ídol lèsbic Beatrice Eli. Gairebé sense adonar-se’n, les dues artistes se submergeixen en una història d’amor íntima i inspiradora que defuig l’androcentrisme habitual de l’amor romàntic, basada en el respecte, l’admiració mútua i l’acceptació del propi cos. Elles dues esdevindran un referent per a molts adolescents que s’emmirallen en la parella de moda per acceptar la seva pròpia sexualitat i trencar estereotips. La violència contra el col·lectiu LGTB és un fet habitual en el dia a dia de moltes persones i encara queden passos a fer en el camí de l’acceptació social de la diversitat sexual. Silvana és, en aquest aspecte, un referent perquè cadascú sigui el que vol ser: una persona lliure.

La història de Silvana pretén ser universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser i acceptar-se un mateix. Un documental inspirador dirigit per tres directores –la Mika, l’Olivia i la Christina que exploren noves formes narratives i que posen el seu gra de sorra en benefici d’una revolució on les dones joves es converteixen en creadores, artistes i referents del futur.

Fitxa Tècnica
Suècia (2017). 91 minuts. V.O. en suec i lituà subtitulat en català.

Direcció: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

Producció: Stina Gardell, Anna Weitz

Edició: Charlotte Landelius

So: Mira Falk, Brian Dyrby

Dramatúrgia: Hanna Lejonqvist

Compositor: Therese Helgesson

Disseny gràfic: Parasto Backman

Color: Nanna Dalunde

Postproducció: Mattias Valenca

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 508 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×