Aran tindrà un espai de comunicació propi en aranès impulsat per la CCMA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Aran tindrà un espai de comunicació propi en aranès impulsat per la CCMA

  • El síndic d’Aran, Francés Boya, ha presentat la conferència de la vicepresidenta de la Corporació “Per la construcció de l’espai de comunicació aranès”, en la que Núria Llorach ha anunciat la seva voluntat d’impulsar l’aranès i fomentar un espai de comunicació propi a l’Aran

El Conselh Generau d’Aran ha acollit aquesta tarda la conferència “Per la construcció de l’espai de comunicació aranès”, presentada pel síndic d’Aran, Francés Boya, i impartida per la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach.

Durant la seva intervenció, Llorach ha anunciat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha fixat com a objectiu per als anys vinents col·laborar amb el Conselh Generau d’Aran per contribuir en l’estímul de l’ús social de l’aranès.

“Volem contribuir i col·laborar per una llengua viva i de prestigi i treballar per un sector audiovisual que aposti també per l’entreteniment i per la programació infantil. Pretenem que l’aranès millori la seva presencia a internet. I volem, en definitiva, contribuir que, a la Val d’Aran, es pugui viure plenament en aranès”, ha afirmat la vicepresidenta.

L’objectiu del Conselh Generau d’Aran i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és incrementar el volum de material audiovisual en aranès, no només de productes informatius, sinó també de programació d’entreteniment i animació per la mainada, productes que ara no s’ofereixen en aranès. Per crear un espai de comunicació propi del territori, s’ha explicat en aquesta conferència, és necessari fomentar el sector audiovisual a la Val d’Aran, promovent projectes fets i pensats en aranès.

Finalment, Llorach ha destacat que la Corporació ja ha incorporat l’aranès i les obligacions que se’n deriven per a TV3 i Catalunya Ràdio al contracte programa “per tal que puguin rebre l’aportació pressupostaria que se’n derivi, que és imprescindible”. El síndic d’Aran manifestava que “des del govern del Conselh Generau estem força satisfets per la predisposició mostrada per la vicepresidenta”, i ha afegit que “el contracte programa, que és el marc que regeix les obligacions i projectes vinculats a la CCMA, ha de ser un instrument fonamental per definir la implicació de la Corporació amb l’aranès. De moment, aquesta és la primera vegada que aquest contracte programa té en compte la nostra llengua”.

espai de comunicació
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 156 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×