El Grup Escolta Champagnat recupera el camí de les bordes de Guidal

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Grup Escolta Champagnat recupera el camí de les bordes de Guidal

Les tasques s’han fet a través d’un camp de treball a Tavascan amb la participació de 16 joves i un monitor, en una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Lladorre i el Museu de Camins

Durant la seva estada al municipi de Lladorre, el Grup Escolta Champagnat de Badalona ha aprofitat les colònies per fer un servei comunitari. Concretament, han recuperat i arranjat el camí de les bordes de Guidal.L’actuació que han fet 14 joves al llarg de 6 dies ha consistit en desbrossar, eixamplar la plataforma en els punts on havia patit més erosions, i també refer un mur de pedra seca del camí. D’aquesta manera, una via a través de la qual era difícil passar, ara el seu trànsit és molt més còmode i segur.

Aquest projecte ha estat promogut per l’Ajuntament de Lladorre i el Museu de Camins. Es tracta de la primera prova pilot que es fa a la Vall de Cardós d’aquesta iniciativa de recuperació. A més de la tasca en sí de l’arranjament de les vies, sobretot es vol conscienciar a la societat i a les generacions més joves de la importància de la conservació i manteniment d’aquests espais i infraestructures rurals.

El Museu de Camins és una xarxa íntegra de camins del Pirineu mantinguts i recuperats iniciat a la Vall de Siard (Pallas Sobirà). Un entramat que permet submergir-se als usos, tècniques i històries que des de fa segles omplen de vida el món rural. Una iniciativa que va començar fa sis anys i que vol implicar la societat civil en la recuperació de camins del Pirineu.

Escolta Champagnat
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 67 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×