NOVA VIDA PER A LES ANTIGUES ESCOLES DE PESSONADA ARA CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL BOUMORT

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

NOVA VIDA PER A LES ANTIGUES ESCOLES DE PESSONADA ARA CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL BOUMORT

Les antigues escoles de Pessonada es convertiran en el centre d’interpretació de natura del Boumort després d’haver estat del tot remodelades. Aquesta primavera l’espai rebrà els primers grups de visitants i escolars que participaran en diferents activitats dirigides que s’organitzen des de la Reserva Nacional de Caça de Boumort.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha impulsat la rehabilitació d’aquest edifici, que es trobava en molt mal estat de conservació, en el que s’han invertit 236.000€ dins el l’operació anomenada “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic del Pallars Jussà”, que està cofinançat entre els fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i aportacions municipals.Segons ha indicat l’alcalde de Conca de Dalt i vicepresident del Consell Comarcal, Martí Cardona, aquest serà un equipament polivalent que permetrà dinamitzar el valor natural i paisatgístic de la zona del Boumort.

ESCOLES DE PESSONADA

Ja s’han produït els primers contactes entre el Consell Comarcal, l’ajuntament de la Conca de Dalt i representants de la Reserva de Caça de Boumort de cara a definir la dinamització d’aquest espai que es troba en una de les portes d’entrada a la reserva.

El Consell ha volgut donar a conèixer aquest nou equipament mitjançant la celebració de l’acte oficial del 8M, que cada any se celebra en un nucli diferent de la comarca. Per la ocasió es va comptar amb la participació de l’escriptor Pep Coll, fill de Pessonada, que es va mostrar especialment satisfet de la recuperació d’aquest espai on, va explicar, ell va aprendre les seves primeres lletres. L’escriptor, sota el títol “La fadrina va a la font a buscar un cantiret d’aigua”, va fer una fantàstica exposició de la vida de les dones de les zones rurals a través de la història, el paper que van tenir centrat en l’abnegació i el treball i sempre en un segon pla respecte els homes. Segons va explicar, les mestres d’aquesta i altres escoles eren les úniques que cobraven un sou i tenien certa independència econòmica.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 276 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×