L’Escola de Pastors de Catalunya comença la 12a edició amb canvi de seu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Escola de Pastors de Catalunya comença la 12a edició amb canvi de seu

Dilluns 2 de març comença la 12a. edició de l’Escola de Pastors amb 16alumnes.

Aquesta any ens trasllademal poble d’Enviny! Encarem el 12è any consecutiu d’aquesta formació que pretén garantir el relleu generacional del sector primari. Ho fem en un entorn immillorable, a la rectoria d’Enviny! Novament, la il·lusió per un nou model d’agricultura i ramaderia ésel factor comú entre les persones que cursaran la formació

Formació

L’Escola de Pastors de Catalunya pretén donar accés a l’ofici a persones joves i d’aquesta manera afavorir el relleu generacional, la qualitat de vida dels pagesos/es en actiu i acostar aquest ofici a persones que no venen de tradició pagesa. La seva estructura és de dosmesosde teoriai quatre mesos de pràctica en una explotació ramadera de Catalunya.

Un altre model de pagesia

L’Associació́Rurbans amb l’Escola de Pastors de Catalunya treballa la dinamització́del sector primari de muntanya i l’àmbit rural de Catalunya des de l’any 2009. Mitjançant una sèrie d’accions es pretén donar suport ales explotacions existents i visibilitzar una nova generació́de joves agricultors i ramaders que basen en l’agroecologia la seva manera d’entendre aquest ofici.

El perfil majoritari de les explotacions que participen com a mestres -tutores a l’Escola és: un negoci de base familiar, dirigit per persones joves, que treballin en extensiu i que produeixin en ecològic. Aquests,en la mesura del possible,han de fer transformació i/o venda directa del seu producte.

Escola de Pastors

Els resultats de l’Escola fins a dia d’avui

Tenint en compteque la inserció al món de la pagesia és lent, creiem que els resultats obtinguts fins a dia d’avui són un reflexa de la feina ben feta, d’una formació de qualitat i, sobre tot, d’una vocació i fortalesa per part de les persones que volen ser el relleu que aquest país necessita:

  • % TREBALLEN AL SECTOR (projecte propi o per 3rs)55,3%
  • % VOLEN ENCARA SER PAGESOS15,7%
  • % NO CONTINUEN/NO TENIM INFORMACIO19,5%

Més informació
Lloc: Enviny (Sort)
Data: a partir del 2de març de 2020
Persona de contacte:
Laia Batalla
a/e: info@rurbans.org
Tel: 973 620 977 | 609 055 020

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 108 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×