Els oficis del vi: Diàleg entre els enòlegs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Sota el títol els oficis del vi, ahir a la tarda es va realitzar un diàleg entre els enòlegs Sara Pérez del celler Mas Martinet del Priorat i Enric Vila del celler Vila Corona a la Biblioteca Pública Maria Barbal dins el cicle Biblioteques amb D.O.

Foto-Els-oficis-del-vi
Xerrada a la Biblioteca Pública Maria Barbal (Biblioteques amb D.O.)

Enric Vila és de la primera generació d’enòlegs de Catalunya , el primer vinater del pallars Jussà a incorporar-se a la DO Costers del Segre, subzona Pallars. S’ha referit als oficis, sobretot als de boter i toneler que són oficis vinculats al territori, ja que la Conca de Tremp té un condicionat orogràfic especial i antigament les cases tenien celler propi i es construïa un cop feta la casa. Per Enric Vila, és essencial que un vi expressi una forma de treballar concreta, un territori concret.

Per la seva part Sara Pérez, referent en el món vitivinícola del Priorat i el Montsant, guardonada com a millor enóloga 2012 per l’Associació Catalana de Sumillers, ha destacat que les nombroses maneres de fer vi. Ella per exemple, fa vi amb gerres de ceràmica, tot i la dificultat de trobar ceramistes que facin gerres grans.

Per Sara Pérez un dels moments més especial és quan obre una botella de vi i la trasllada al lloc de procedència de l’ampolla i que això engloba l’essència d’un territori. Ha destacat que

Els enòlegs han donat pas a un diàleg amb el públic. Els assistents han tastat dos vins blancs, un Llabustes Riesling del celler Vila Corona i un Dido del Celler Venus la Universal, gentilesa dels cellers.

Han participat a l’activitat prop de 70 persones. L’activitat ha finalitzat amb una lectura del poema El vi, de Vicent Andrés Estellés, recomanat per Maria Barbal.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 934 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×