EL PONTARRÍ JESÚS ALTURO, CREU DE SANT JORDI 2021

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL PONTARRÍ JESÚS ALTURO, CREU DE SANT JORDI 2021

Jesús Alturo i Perucho, nascut al Pont de Suert el 1954, és catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Filologia Clàssica, s’ha especialitzat en l’època medieval, si bé una curiositat intel·lectual molt ampla també l’ha fet interessar per altres períodes històrics, en els quals ha fet aportacions molt sòlides.

La seva nombrosa producció bibliogràfica consta de més de 350 publicacions, i els principals camps d’estudi en què ha excel·lit són la història de l’escriptura i dels textos llatins, catalans i occitans; la història del llibre manuscrit i de les biblioteques, i també la codicologia, la diplomàtica, l’epigrafia, la filologia llatina medieval, la història medieval, la història de la literatura catalana, la història de l’Església i, en definitiva, la història de la cultura catalana i europea.Recentment, ha identificat l’autor del memorial de Greuges de Guitard Isarn, senyor de Caboet, un dels textos en català més antics: el patriaca de les lletres catalanes, Ramon de Cabó.

La tasca acadèmica de Jesús Alturo ha estat sempre molt ben valorada entre la comunitat científica, i és particularment reconeguda en l’àmbit internacional. No debades és membre, des de 1994, del Comité International de Paléographie Latine, el màxim organisme internacional dels estudiosos de Paleografia i Codicologia llatines.

Però, molt arrelat al país i als seus orígens pirinencs, és sobretot en les contrades ribagorçanes i pallareses de la seva infància on troba la major joia i tranquil·litat d’esperit.

EL PONTARRÍ JESÚS ALTURO
EL PONTARRÍ JESÚS ALTURO, CREU DE SANT JORDI 2021
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 357 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×