El Mou-te incorpora la informació de la xarxa de transport públic occità

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Mou-te incorpora la informació de la xarxa de transport públic occità

  • Per a poder fer-ho, tota la plataforma s’ha adaptat al francès
  • La incorporació forma part del projecte ‘ConnECT: unim persones, eixamplem horitzons’, del qual Catalunya és sòcia juntament amb la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals

El projecte europeu transfronterer ConnECT té com a objectiu ampliar i millorar el servei d’autobús dins l’Espai Català Transfronterer. Una de les seves parts importants és crear una Plataforma online que ofereixi la informació de transport públic transfronterer entre la Regió d’Occitània i Catalunya. Aquesta plataforma s’ha creat com a extensió del Mou-te, cercador de rutes de transport públic de la Generalitat de Catalunya i l’ATM de Barcelona, que ofereix solucions multimodals comptant amb tota l’oferta de transport públic.

A partir d’ara doncs, tota la xarxa de transport públic de la Regió d’Occitània ja es pot consultar al cercador de rutes “Mou-te amb transport públic per Catalunya”, des de la pàgina web i a través de qualsevol dispositiu mòbil. La plataforma permet consultar informació actualitzada de les línies ­-recorreguts, parades, horaris, incidències-.

Concretament, i com a primer pas, s’ha traduït tota la plataforma Mou-te al francès, afegint un quart idioma a les preferències. A continuació, s’ha afegit tota la informació de transport públic facilitada per la Regió d’Occitània, ampliant l’àmbit territorial sobre el que treballa el Mou-te per a tota la l’Occitània així com la cartografia corresponent a la zona ampliada.

Totes les dades de transport públic de la Regió d’Occitània s’han afegit amb el format gtfs. La informació consta de 35 línies i 928 parades que es poden veure representades en aquest mapa:

El Mou-te

El Connect ja és una realitat

El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

ConnECT aborda quatre eixos o corredors de mobilitat seleccionats per definir 5 línies d’autobús, amb els seus recorreguts, punts de parada i horaris, per coordinar-los amb altres modes de transport públic i sostenible.

Actualment ja funcionen les línies Porté-Puigcerdà-Montlluís i Formiguera-Puigcerdà-Er que connecten en bus els ciutadans francesos amb l’Hospital Transfronterer i l’estació de tren de Puigcerdà, i els ciutadans de la Cerdanya amb l’estació d’esquí de Porté, amb Montlluís i, fins i tot, permetent-los arribar a Perpinyà.

Està previst que la resta de línies entrin en servei a finals de 2020.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 50 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×