El Conselh Generau renova la subscripció de la revista “Era Garbèra” per les escoles d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau renova la subscripció de la revista “Era Garbèra” per les escoles d’Aran

El Govern d’Aran ha renovat el contracte amb l’empresa editora de la revista infantil “Era Garbèra” per a les escoles de la Val d’Aran.

Era Garbèra és una revista infantil d’origen valencià publicada per l’editorial Camacuc des de l’any 1984, que des de l’any 2000 te la seva versió en aranès. La publicació està present en col·legis, instituts, biblioteques i cases particulars, i funciona a través de subscripció i de forma bimensual. A banda de còmics, la revista també inclou notícies i seccions fixes de text, contes i passatemps.

El Conselh Generau d’Aran a través del Departament de Cultura i Política Lingüística destina 8.500€ a la subscripció de la revista que s’inclou dins del projecte educatiu per a les escoles de la Val d’Aran.

La revista Era Garbèra se suma a d’altres publicacions per a nens i nenes impulsades pel Conselh Generau d’Aran com la col·lecció de contes en aranès anomenada “Petit País” que dona resposta a una necessitat manifestada pels membres de la comunitat educativa de les escoles de la Val d’Aran, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics i el servei de Cultura i Política Lingüística del Conselh Generau d’Aran, per crear, elaborar i adaptar material didàctic i produccions literàries en aranès per a nens i nenes d’educació infantil i de cicle inicial.

I la revista setmanal en format digital “El Tricicle”, per treballar notícies d’actualitat amb els alumnes de les escoles de Les, Bossòst, Vielha i ZER Val d’Aran, de la que la traducció a l’aranès va a càrrec del Departament de Cultura i Política Lingüística del Conselh Generau d’Aran.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat que d’aquesta manera el Govèrn d’Aran dona suport a les iniciatives de la comunitat educativa de la Val d’Aran i a tot allò que serveixi per millorar l’accés dels nens i nenes aranesos a la nostra llengua, cultura i tradicions, així com a l’ús social de l’aranès en qualsevol àmbit, i a l’escola en particular.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 160 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×