EL CAMÍ DE L’AIGUA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×


CamiaiguaFITXA TÈCNICA
COMARCA / ZONA: ALTA RIBAGORÇA
NOM RUTA / ITINERARI:
EL CAMÍ DE L’AIGUA
ITINERARI (Espais que recorre): 27 km amb sortida a diferents trams del camí.
COM ACCEDIR AL PUNT DE SORTIDA:
Font de la Mena PK 345. Aparcament a la N-260 El Pont de Suert.
DURADA DEL RECORREGUT: de 7,30 a 8 h
DESNIVELL: 648 m.
ÈPOCA RECOMANADA PER REALITZAR LA RUTA: Tot l’any.

DESCRIPCIÓ DE L’ITINERARI:
Fins al Pont de Suert, el recorregut té característiques especials en quant a l’inclinació i el traçat; estem caminant per un antiquíssim camí ramader o cabanera que ens guia al Pont de Suert davant  del Centre de Recuperació de la Fauna, des d’on ens dirigim per la vora del riu al poble vell que podem visitar. Són molt interessants la Col·lecció d’Art Sacre de la Ribagorça i l’original església nova.

Aigües amunt trobarem l’ermita de la Verge del Remei i el seu bonic pont de pedra, que deixant l’itinerari i creuant-lo, ens condueix a Castilló de Tor.Continuem el nostre sender pel bosc, amb roures centenaris que ens acompanyen fins al Salencar de Llesp, una zona humida formada per una resclosa que compta amb un punt d’observació d’ocells aquàtics.

Caminant pel mateix marge ens allunem del poble de Llesp que ens queda a l’esquerra i més amunt sentim com el Noguera de Tor manifesta la forta remor de les seves aigües.

Descendim  pel camí rural (pavimentat) que ens porta al Pont de Saraís que es troba aproximadament a la meitat del camí.
A l’esquerra ens queda el pintoresc poble de Cóll i a la dreta el deshabitat poble de Saraís al què, fora de l’itinerari, s’hi accedeix per un bonic camí entre bancals.

Planegem còmodament pel camí de la ribera. A l’altre marge del riu veiem les Cabanasses i enlairat el poble de Cardet.

La vall s’obre davant nostre al Salencar de Barruera. Es tracta d’una zona humida també formada per la construcció d’una resclosa.
Tot passejant-hi descobrim petits itineraris amb miradors i punts d’observació d’ocells aquàtics.A Barruera, l’església isolada de Sant Feliu i el nucli vell ens suggereix apropar-nos-hi.

Arribant a Boi gaudim d’un paisatge esplèndid en el mirador de la vall i fruïm d’un camí tradicional d’excepcional factura. Creuem el poble per davant l’església de Sant Joan i avancem pel magnífic camí de Sant Pere, que desfarem un xic per la carretera per ascendir suaument pel marge més obac de la vall entre faigs, pins i abets, al balneari de Caldes de Boi.

c-aig c-aigua

DIFICULTAT: mitjana
ES POT REALITZAR: A PEU I EN BICICLETA. A PEU: SI / NO – EN BICICLETA: SI/NO
OBSERVACIONS: El Camí de l’Aigua és un eix vertebrador de la xarxa de camins tradicionals de l’Alta Ribagorça.
Aquest itinerari uneix a peu pel solc de les valls els municipis del Pont de Suert i la Vall de Boí i ens mostra el seu patrimoni natural i cultural prenent com a fil conductor l’aigua.
Font: Patronat Comarcal deTurisme de l’Alta Ribagorça
www.turismealtaribagorca.cat

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,67 de 5 - 6 Vots
Carregant ... - 4.453 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×