Dolors Ponsicó i Gasa……100 anys de vida pallaresa

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Dolors Ponsicó i Gasa……100 anys de vida pallaresa

dolorsgasa1 Dolors Ponsicó i Gasa de casa Ton de Montardit de Dalt (Pallars Sobirà) va néixer el 12 d’agost de 1902 i el 12 d’agost de 2002 va fer 100 anys.
Diu que han canviat moltes de coses al món al llarg de la seva vida…

 Ens parla de Montardit de Dalt, de la seva relació amb els veïns, pels quals sent un gran afecte i agraïment.
Ens parla de Montardit de Dalt, de la seva relació amb els veïns, pels quals sent un gran afecte i agraïment.
La “Loleta” tal i com la coneixen els seus familiars i amics, és una dona tendre i acollidora que ens explica amb senzillesa que tota la vida ha treballat al camp i amb el bestiar i cuidant l’hort i de les coses de casa. Té 100 anys i una ment clara que recorda detalls i fets del llarg de la seva vida i conserva una agilitat que li permet passejar cada dia i és l’ultima en anar a dormir estiu i hivern.
Recorda amb gran alegria i emocionada l’homenatge que el passat 12 d’agost de 2002 li va retre Sort amb motiu del seu centenari a la
dolorsgasa2Residència Àngel Serafí de Sort on resideix des-del 1995… Els preparatius, a la Mercè del Ferrer que li va arreglar el vestit, que no faltes pastis pels avis de la residencia i la preocupació de que com era dilluns dia de treball no hi pogués anar ningú.
Va ser per a ella un homenatge entranyable on la seva família i els seus amics de la residència de Montardit de Dalt i de Sort van voler felicitar la Loleta. Ens ensenya amb il·lusió la medalla que durant l’acte li va donar la delegada de Benestar Social a Lleida, Teresa Ribes, que amb l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarca també li van fer entrega de altres obsequis que ella va tenir durant mesos exposats a la seva habitació perquè tothom que volgués els pogués veure. Els actes van seguir amb un recital poètic de Meri Nus i les cançons dels Joves Acordionistes del Pallars.
La seva vida ha estat senzilla i silenciosa però plena d’afectes, d’amics i es que aquesta dona menuda i riallera tant sols estiguis mitja hora amb ella, es fa estimar.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.980 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×