Documental sobre la Guerra Civil espanyola

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Projecció i conferència sobre documentals de Laya Films de la Guerra Civil espanyola

El dijous 10 de març tindrà lloc la projecció i conferència de Documentals de la Guerra Civil Espanyola de Laya Films. La conferència anirà a càrrec de Joaquim Roqué forista.

Laya Films, la productora posada en marxa el 1936 pel Comissionat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, va rodar la realitat de Catalunya i de la Guerra Civil des del punt de vista català, les seves produccions tenen un valor històric incalculable i són molt desconegudes per la nostra societat. Desaparegué a mitjan 1938 i l’any 2002, els materials audiovisuals de la productora van ser recuperats i restaurats per la Filmoteca Espanyola i el Ministeri de Cultura i estan digitalitzats i consultables a la Filmoteca de Catalunya. Aquest fons es divideix en 3 blocs:

 • Noticiaris: A l’època eren Espanya al dia(català), España al día (castellà), Nouvelles d’Espagne (francès), News of Spain i Spain today (ambdós en anglès). Aquests noticiaris van generar una gran quantitat d’imatges, que després es reaprofitaven per a altres produccions.
 • Noticiaris-monogràfics: Aquests segueixen l’estructura del noticiari, però totes les informacions giren a l’entorn d’un únic tema i són muntatges originals de l’època amb unitat d’idioma i estructura.
 • Documentals: Són aquelles produccions sobre un tema específic però que no segueixen l’estructura del noticiari, encara que les imatges en puguin provenir.

En aquesta projecció es podran veure els Documentals Independents B que inclouen:

 • Els tapers de la costa
  • Aragón 1937
  • Conmemoración del XIX Aniversario de la Revolución Rusa
  • Refugiados de guerra
  • Catalunya Màrtir
  • Batallons de muntanya
  Durada: 75 minuts /Sonora

Activitat recomanada per a adults i joves majors de 13 anys, de la Federació Catalana de Cineclubs. Inclosa al projecte “Sessions de Filmoteca”.
Durada: 1 sessió de 2 hores.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.088 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×