Curs d’història de la UdL Tremp

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

COMENÇA A TREMP EL CURS D’ESTIU SOBRE LA SEGONA REPÚBLICA I LA GUERRA CIVIL
Curs d’història de la UdL  Tremp
El periodista i historiador Xavier Carmaniu n’ha fet la conferència inaugural

Per  catorzè any consecutiu l’ajuntament de Tremp i la Universitat d’Estiu de Lleida ofereixen un curs d’història a Tremp. Després d’haver repassat l’època medieval i posteriorment fer un recorregut per la construcció de les centrals hidroelèctriques al Pirineu, enguany s’inicia un nou cicle sobre la Guerra Civil.

 

El jove periodista i escriptor Xavier Carmaniu, autor de la novel·la Història amb Pilotes, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida amb una conferència que relacionava el futbol amb el periode històric de la 2a República i la Guerra Civil. Una trentena de persones han gaudit de la xerrada al centre cívic Tarraquet, que ha continuat amb una projecció del documental Valadredo d’Oriol Riart. El mateix Riart ha assistit a la jornada per poder presentar la seva obra als assistents.

XavierCarmaniu
Xavier Carmaniu

Els proper dies, fins diumenge, els inscrits al curs podran combinar sortides de camp pels voltants de Tremp i sortides més llunyanes com la prevista a la zona de Belchite i Alcubierre. Les ponències aniran a càrrec de reconeguts historiadors experts en el periode, la majoria vinculats al territori.

L’Ajuntament de Tremp i la Universitat de Lleida preveuen continuar aquesta temàtica en propers cursos d’estiu, tal com ha remarcat el vicerector Joan Biscarri en la presentació del curs.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 673 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×