Pallarsactiu estudia la possibilitat de nous cultius ecològics als Pallars per adaptar-se al canvi climàtic

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Pallarsactiu estudia la possibilitat de nous cultius ecològics als Pallars per adaptar-se al canvi climàtic

Aquest dilluns s’ha presentat la primera fase d’un estudi que s’està duent a terme al Pallars Jussà i Pallars Sobirà on es busca nous cultius ecològics que s’adaptin al canvi climàtic, amb l’assistència de 20 persones presencialment i unes 10 persones mitjançant el canal de Youtube. 

Del total de pagesos entrevistats onze ja cultiven cereal o farratge ecològic mentre disset segueixen amb el model productiu convencional. Aquest estudi persegueix un canvi de model cap a una producció més viable econòmicament però també adaptada al consum i al canvi climàtic, amb terres més sostenibles. La barrera més important dels pagesos a l’hora d’apostar per un canvi de model és l’edat. Els agricultors més joves es mostren interessats pels cultius ecològics, mentre que els més grans ja es troben “segurs” amb la producció actual.

També s’ha parlat amb 4 empreses que es dediquen a la comercialització de pinso. Els pagesos reticents al canvi cap a l’ecològic argumenten sobretot la seguretat que tenen amb l’actual model de producció tant pel que fa al maneig com a la venda del producte.

A banda del rèdit econòmic, Pallarsactiu també aposta perquè les terres siguin més sostenibles i puguin tenir més llarga durada adaptant-se al canvi climàtic. L’estudi també destaca el gran nombre d’hectàrees que actualment podrien ser treballades en ecològic. S’ ha explicat que la primera fase de l’estudi és la diagnosi del sector i la segona, que s’iniciarà en breu,  serà per detectar els millors cultius ecològics que es poden conrear al Pallars i treure’n més rendiment.

Sent conscients de la complexitat del  projecte des de Pallarsactiu apostem per contribuir cap a una transició ecològica en un sector primari pallarès que té una llarga tradició històrica i que s’ha modernitzat amb el pas dels anys. Us deixem la jornada completa per si voleu informar-vos de tot el que es va explicar: Presentació de l’estudi cultius Ecològics als Pallars- 1a fase

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 553 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×