Coral Infantil Edelweis…….una llarga i fructifera trajectoria

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Coral Infantil Edelweis…….una llarga i fructifera trajectoria

edelweisDolors Puigvert Rodes actual directora de la Coral Infantil Edelweis ens parla de la trajectòria d’aquesta Coral fins el dia d’avui:

“La Coral Infantil Edelweis, va ésser fundada l’any 1974 arrel d’una actuació de la Coral Sícoris al nostre poble El Pont de Suert i el primer concert va tenir lloc al 24 de juny del mateix any al cinema Ribagorçana.
L’edat dels nostres cantaires ha variat al llarg d’aquests 28 anys d’existència. Va començar amb nens de 7 a 14 anys, durant dos anys també varem tenir un grup juvenil, però degut a les activitats universitàries d’aquests joves no va poder tenir continuïtat. A les hores varem començar a treballar amb nens a partir de 4 anys per tal de motivar als nens ben aviat. En aquest moment tenim dos grups, un fins a 6 anys, i un altre de més grans.
Els assajos es fan a l’Escola de Música del Pont de Suert i subsistim amb una petita subvenció de l’Ajuntament i les aportacions particulars de les persones que hi participen.
Durant aquests 28 anys la nostra Coral no ha parat de fer actuacions dintre i fora del nostre poble. En els seus inicis, va actuar a Vilaller, Caldes de Boí, Aren, Vielha, Salardú, Esterri d’Àneu, Barbastro, Saragossa, Torreciutat, així com, Saint Gaudens, Saint Bertran de Cominges, i Tournefeulle (França). També hem participat i organitzat intercanvis amb altres Corals de Catalunya, com les de, Hospitalet de Llobregat, Ulldecona i Vinaròs…. Com a membres del S.I.C. (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) participem en les trobades de Corals que aquesta Associació promou. Tres d’aquestes trobades els hem organitzat al nostre poble, l’última es celebrà l’any 1996.
Cada any oferim al nostre poble un Concert de Nadales com a felicitació a les Festes Nadalenques. Durant molts anys, hem participat en el “Concurs de Nadales” que organitzava l’Associació de Pessebristes Ilerdencs a Lleida, aconseguint varis premis, entre ells: 1er lloc l’any 1976 “La Mare de Déu”. 1er lloc l’any 1978 “La Mare de Déu”. 1er lloc l’any 1980 “La Mare de Déu”. 2on lloc l’any 1983 “El Noi de la Mare”. 3er lloc l’any 1985 “El Desembre Congelat”…
El nostre repertori està format bàsicament per cançons populars catalanes i d’altres regions i països.
També participem en totes les jornades de Mostra del Cant Coral Infantil i Juvenil que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat, on la nostra Coral va ser escollida en dues ocasions, per anar a cantar en l’acte de cloenda al Palau de la Música de Barcelona.
Igualment varem participar en les Jornades Culturals organitzades per l’Ajuntament del Pont de Suert i pels Ajuntaments de la Ribagorça Aragonesa i a la Marató de TV3.
També celebrem cada any el Dia Internacional de la Música amb un Concert que esperem poder fer durant molts anys”.FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.830 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×