L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquesta setmana la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi respecte l’any 2019. Les sol·licituds per a poder accedir a aquests ajuts s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’1 i 29 de febrer d’enguany.

convocatòria de subvencions

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, afirma que “l’equip de govern segueix, un any més, apostant per seguir oferint aquest ajuts amb l’objectiu de donar suport als urgellencs i urgellenques que volen muntar un negoci a la Seu o que vulguin fer-hi millores el que ja regenten”. 

Aquests ajuts s’adrecen a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s’instal·lin al centre històric. Mireia Font recorda que també poden optar a aquestes subvencions els establiments que vulguin modernitzar-se i/o millorar, sobretot pel que fa a l’eficiència energètica. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica recorda que aquesta línia d’ajuts de foment de l’emprenedoria es complementarà, properament, amb l’obertura d’ajuts per autònoms.

Les bases

Les bases d’aquests ajuts estipulen com a requisits que poden sol·licitar-los totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior als 100 m2 i que s’hagin instal·lat o modernitzat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant, l’any 2019. Els ajuts contemplen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball, la creació d’un producte o servei  innovador, com a requisits més importants.

Quadre-resum ajuts a la promoció del municipi

Conceptes subvencionables Import
Nou establiment o traspàs* 1.000 €
Reforma o ampliació* (tant en nous establiments com ja existents) 1.000 €
Creació d’ocupació (tant en nous establiments com ja existents) 500,00
Creació producte o servei innovador (tant en nous establiments com ja existents) 500,00
Menor de 35 o majors de 55 anys 500,00
Obertura o millores a locals al Centre Històric 500,00
   
Total 4.000 €
     
* Pels bars i locutoris serà de 500€    

Atorgats prop de 179 mil euros en els darrers 8 anys

El programa de subvencions per a la promoció del municipi de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat en els darrers 8 anys un total de 179.109,58 euros, concretament 140 ajuts.

D’aquestes 140 subvencions atorgades a establiments comercials i de serveis entre l’any 2012 i l’any 2019, 97 han estat atorgats per implantació; 52 s’han atorgat per reformes, ampliacions o millores, mentre que 36 s’han atorgat a joves menors de 35 anys. Val a dir també que en aquestes darreres set convocatòries també s’han lliurat 9 ajuts a establiments d’especial interès; 6 a persones majors de 55 anys; i 8 ajuts per traspàs.

Notícies Alt Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 168 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×