Constitució de l’associació “Es Paums” a Vilamòs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Constitució de l’associació “Es Paums” a Vilamòs

El passat divendres dia 6 d’Octubre al programa de Lleida TV sobre Vilamòs, es va anunciar la constitució de la entitat sense ànim de lucre “ES PAUMS, Associacion tà promòir era musica, era lengua e era cultura aranesa”.

L’anunci el varen fer els representants de l’associació durant l’emissió  del programa Cafeïna que el dia 6 va instal·lar el seu plató a Vilamòs per tal d’emetre un especial sobre el poble amb motiu d’haver aconseguit el Premi de Vilamòs com Poble més bonic de Lleida, segons es lectors del Diari Segre, que en unes votacions amb mes de 200 pobles candidats han assignat a Vilamòs el 52% dels vots.

L’associació ES PAUMS te la seva seu social a Vilamòs (Val d’Aran) però el seu àmbit d’actuació es la Val d’Aran i tota Occitània.

Els seus fins fundacionals son promoure la música, la llengua, la cultura araneses i qualsevol activitat que tingui a veure amb la identitat aranesa i vol aplegar a tots els que hi estiguin interessats.
Entre els seus projectes més immediats hi ha composar, editar i interpretar música en aranès, posar música als textos de poetes aranesos i difondre els atractius culturals i turístics de Vilamòs i de la Val d’Aran.

ES-PAUMS
Fins la seva constitució l’Associació ES PAUMS (abans Grop de Musica) ja ha portat a terme projectes relacionats amb els seus fins fundacionals: edició del videoclip en aranès Net de Huec, edició del CD de musica aranesa ERA SOCA DE NADAU basat en textos del poeta Jèp de Montoya amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, campanya per obtenir el Premi de Vilamòs com eth Pòble més Polit de Lhèida, edició dels Gòis a Sant Ròc de Vilamòs amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran, homenatge i edició del fulletó biogràfic del filòleg Joan Coromines amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Aranesi – Acadèmia Aranesa dera lengua occitana, organització del Torneg Popular de Tènnis de Taula de Vilamòs amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilamòs, gestió de Grop de Convèrsa aranès/occitan amb la col·laboració de l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida, concerts de musica aranesa, concert i missa cantada en aranès de Es Paoesses, campanya per la  creació del logotip “Vilamòs, tiò cultura e natura” i la col·laboració amb la plataforma d’aprenentatge aranès on line Club Aranés.
Des de l’associació ES PAUMS animen a tothom, sigui o no de la Val d’Aran a  unir-se al projecte. Més informació a: espaums@gmail.com o a Facebook: https://www.facebook.com/AssociacionEsPaums/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Loading... - 170 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×