La consellera Vilagrà anuncia un increment de 3,5 milions en ingressos per a l’Aran el 2022

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La consellera Vilagrà anuncia un increment de 3,5 milions en ingressos per a l’Aran el 2022

  • A la Comissió Bilateral Generalitat- Conselh Generau d’Aran s’han acordat nous traspassos relacionats amb la salut i la gestió de fauna salvatge
  • La titular de la Presidència també ha informat que s’invertiran 40.000 euros per protegir i promocionar la llengua de l’Aran

El Govern augmentarà l’any ve en 3,5 milions d’euros els ingressos destinats a l’Aran a través de nous traspassos referents a la gestió ramadera de grans carnívors, un pla estratègic de salut, l’atenció primària i el cribratge de colon, entre altres. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després de la reunió que ha mantingut amb la síndica d’Aran, Maria Vergés, en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Conselh Generau d’Aran.

D’altra banda, la titular de Presidència ha refermat el compromís del Govern per protegir i promocionar la llengua de l’Aran, objectiu per al qual s’ha acordat destinar 40.000 euros. Vilagrà ha explicat que amb la Síndica s’han “emplaçat a seguir treballant” aspectes vinculats amb l’esport, els drets socials, l’educació, la cultura així com qüestions territorials i de mobilitat, que comportaran altres despeses complementàries.

Declaració institucional entre ambdues institucions

La consellera també ha informat que ambdós governs han signat una declaració institucional que obre una “nova etapa institucional” amb la qual es pretén el “reconeixement de la realitat nacional de l’Aran, l’impuls d’una ponència de traspassos de competències i funcions”, que ja han establert que nodriran amb una “agenda intensa”. En aquest sentit, s’han emplaçat a celebrar una comissió bilateral cada sis mesos.

Vilagrà ha subratllat el “bon ambient de treball” i ha recordat que fa mesos que els Departaments de la Generalitat treballen a nivell tècnic per arribar a la trobada bilateral d’avui amb una “agenda important”.

consellera Vilagrà
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 35 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×