El Consell Comarcal repensarà el model de recollida de residus per millorar-ne els resultats

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Consell Comarcal repensarà el model de recollida de residus per millorar-ne els resultats

El ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va aprovar dijous per unanimitat repensar l’actual sistema de recollida de residus sòlids urbans per tal de millorar-ne els resultats i aconseguir les xifres del 50% de reciclatge dels residus produïts que obliga la Unió Europea de cara al 2020.

“Malgrat els bons resultats aconseguits a la campanya actual, amb rècords de recollida selectiva  des del desenvolupament del servei, cal un canvi de cicle ja que el model actual està esgotat” afirma el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero. Cal dissenyar una nova estratègia que permeti poder assolir el índexs de reciclatge que obliga la Unió Europea per tal de ser un territori més net i sostenible respectuós amb el patrimoni natural existent.

El cànon sobre residus de l’Alta Ribagorça és de 35,6 euros per tona, cinc euros més que en l’anterior campanya. Malgrat tot, el consistori ha decidit no incrementar la taxa d’enguany pels bons resultats aconseguits en la recollida selectiva, el manteniment de la taxa d’entrada a l’abocador i l’estabilitat en l’estat dels vehicles. Aquest fet implica que la taxa que haurà d’abonar el ciutadà serà de 100,26 euros, repartida en dos rebuts anuals. Per a la institució, el servei representa un cost anual de 525.000 euros.

L’Alta Ribagorça ocupa la cinquena posició del conjunt de les 12 comarques de les terres de Lleida i la tercera al Pirineu en reciclar els residus produïts amb un percentatge respecte el total del 40%. Segons les dades recollides de gener a octubre, la comarca ha reciclat 211,60 tones de paper que suposa un increment del 23,4% vers el 2017; 116,4 tones d’envasos (+ 31,64%); 110,5 tones de vidre (+ 17%); 188,49 tones de matèria orgànica (+ 31%) i 1066,31 de tones de rebuig (+ 10%).

El Consell seguirà treballant amb els grans productors i amb els centres escolars en accions de sensibilització i amb xerrades informatives a les associacions de veïns. A curt termini, vol incidir en la prevenció i reutilització dels residus i incentivar les bones pràctiques dels usuaris amb nous models de fiscalitat. De cara al 2019, es realitzaran visites in situ per veure altres models de gestió, es farà una diagnosi de la situació actual i es valoraran les opcions de servei més adient pel territori.

Per un altre costat, el ple també va aprovar per unanimitat el conveni entre el Consell Comarcal i el departament d’interior de la Generalitat de Catalunya per implantar el Protocol de prevenció sobre drogues ASA (alternativa a la sanció administrativa). Aquest programa ofereix als joves que han consumit drogues una mesura educativa alternativa a la sanció amb l’objectiu d’evitar o disminuir els riscos associats al consum d’aquestes substàncies.

Finalment, també es va donar llum verda al conveni amb el departament de cultura per disposar de l’exposició “Festes del Foc als Pirineus” que es cedirà als ajuntaments i a les institucions tant del Pallars Sobirà com de l’Alta Ribagorça que ho sol·licitin.

residusAR

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 146 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×