El Conselh Generau d’Aran col·labora amb l’AALO en l’elaboració d’un Diccionari de conceptes amb més de 10.000 entrades

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
El Conselh Generau d’Aran col·labora amb l’AALO en l’elaboració d’un Diccionari de conceptes amb més de 10.000 entrades
 
El sindic d’Aran, Carlos Barrera, i el president de l’Acadèmia aranesa de la llengua occitana (AALO), Jusèp Loís Sans, han signat un conveni per garantir el funcionament de l’AALO. L’acte ha comptat també amb la presència de la conselhèra de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz i dels membres de l’AALO: Rosa Ma. Salgueiro i Jèp de Montoya
 
Amb aquest conveni, el Conselh Generau d’Aran es compromet a realitzar les següents accions:
 
1.    Donar ajuda pel funcionament ordinari de l’AALO.
 
2.    Col·laborar amb l’AALO.
 
3.    Col·laborar amb l’AALO en l’elaboració d’un Diccionari de Conceptes amb la facilitació dels serveis de reprografia del Conselh Generau per a aquest afer.
 
Per la seva part, l’Acadèmia aranesa de la llengua occitana (AALO) es compromet a realitzar les accions següents:
 
1.    Continuar amb el procés pel compliment de la seva funció d’autoritat lingüística de la varietat aranesa de la llengua occitana i d’aconselladora sobre el tronc comú i estructurar la seva institució pel compliment dels punts primers i segons dels antecedents d’aquest conveni.
 
2.    Aconsellar al Conselh Generau d’Aran en matèria de referència lingüística de l’occità i de la varietat aranesa sempre que sigui requerit.
 
3.    Continuar l’elaboració d’un diccionari de conceptes de la varietat   aranesa, donant la màxima participació possible.
 
4.    Destinar l’aportació econòmica del Conselh Generau d’Aran a despenes diverses de funcionament i pròpies de l’organització de la institució.
 
 
 
El Conselh Generau d’Aran aportarà a l’Acadèmia aranesa de la llengua occitana la quantitat màxima de 22.000 € del pressupost general vigent per l’exercici 2018.
 
En paraules del sindic d’Aran, Carlos Barrera: “L’Acadèmia aranesa de la llengua occitana és l’autoritat encarregada d’establir i actualitzar la normativa lingüística de l’aranès i des del Govèrn pensem que és fonamental donar suport a l’Acadèmia per la pervivència de la nostra llengua, l’aranès”.
 
Per la seva part, el president de l’Acadèmia aranesa de la llengua occitana (AALO), Jusèp Loís Sans, ha manifestat: “El Conselh Generau d’Aran sempre ha donat suport al treball de l’Acadèmia. Actualment estem treballant entre d’altres accions, en la publicació del vocabulari de la neu (esports d’hivern), i en el diccionari que sortirà al 2019 amb més de 10.000 entrades”.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 2.397 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×