Concerts de Manu Guix, de música moderna i de música antiga

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Concerts de Manu Guix, de música moderna i de música antiga, algunes de les propostes de la setmana cultural de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell celebrarà la setmana vinent, concretament del 19 al 22 de març, la seva VI Setmana Cultural amb un bon nombre d’actes oberts a tota la ciutadania, on hi destaquen el concert de Manu Guix, un concert de música moderna i un concert de música antiga.

El programa de la Setmana Cultural organitzat per l’EMM compta un total de catorze propostes musicals obertes a tots els urgellencs i urgellenques. Val a dir també que per fer-ho possible s’ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, de l’Escola Municipal de Música Issi Fabra de Puigcerdà; del Portal Música, d’Artur Blasco i de Toni Lombarte; de la Llar Municipal d’Infants Els Minairons i de Sans Luthier.

A més, durant aquests dies l’activitat de l’escola es veu modificada per poder realitzar tallers i concerts al llarg d’aquests quatre dies. Val a dir que algunes d’aquestes activitats estan pensades per l’alumnat, com els assajos del Projecte “Concert Multipiano”, treball de grups de cambra, d’improvisació a l’instrument, d’iniciació a l’escena per cantants, entre d’altres, programant tallers per a totes les especialitats instrumentals del centre.

L’equip de l’EMM de la Seu d’Urgell convida i anima a la ciutadania a participar en les diferents tallers i concerts.

Per als més petits

Per al més petits s’han organitzat les propostes Música en família, que tindrà lloc el dijous 21 de març a les 17.30 hores a la Llar d’Infants “Els Minairons”. Es tracta d’un taller per iniciar als més petits (infants de 12 mesos a 2 anys) en el món sonor i musical de la mà dels seus pares i mares; i Anem a l’espai. 3-4 anys i 5-6 anys., que es realitzarà el dimarts 19 i dimecres 20 de març, a les 17.30 hores.

Tallers: sons de natura, ukelele i guitarra

Arnau Obiols i Pere Miquel Parés ensenyaran com la música està present en els sons de la natura al taller “El Cant dels Ocells”, que es farà el dimarts 19 de març, a les 19 hores, a l’aula d’audicions de l’Escola Municipal de Música.

Dijous 21 de març, a les 17.30 hores, un nou instrument s’endinsarà a l’escola: l’Ukelele amb un primer contacte de la mà de Manu Suárez, professor de guitarra elèctrica del centre. Tindrà lloc a l’aula 4 de l’Escola Municipal de Música. Per prendre part en aquest taller cal fer inscripció prèvia. Si no es disposa d’instrument es deixarà gràcies a la col·laboració de “Sans Luthier”.

També dijous 21 de març, però a les 18.30 hores al CETAP, es realitzarà el taller Sempre ha estat igual la guitarra clàssica? Quin so tenia la guitarra barroca? I la mateixa peça amb l’elèctrica?, a càrrec de Manel García. Ritmes amb la guitarra serà l’altre taller que impartirà Manel Garcia, el divendres 22 de març, a les 17.30 hores, a la sala la Immaculada. En aquesta sessió els participants aprendran a fer acompanyaments de guitarra. Per aquests dos tallers es demana confirmació d’assistència, al mail de l’escola escolamusica@aj-laseu.cat o bé per telèfon 973354639.

Documental ‘Emili Pujol, el mestre’

L’EMM de la Seu d’Urgell també ha programat en plena setmana cultural la projecció del documental ‘Emili Pujol, el mestre’, un gran treball d’investigació d’Artur Blasco -enregistrat per Toni Lombarte- dedicat a aquest gran guitarrista. La sessió és d’entrada gratuïta i tindrà lloc el dimarts 19 de març, a les 20 hores, a la sala Sant Domènec.

5 concerts

La setmana cultural de l’EMM també ofereix un total de 5 concerts de gran varietat d’estils i formacions musicals oberts al públic.

Així, dimecres 20 de març, a les 19.30 hores, a la sala la Immaculada es podrà gaudir del Concert d’Acordions a càrrec de l’alumnat del departament d’acordió de la nostra escola, en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música “Issi Fabra” de Puigcerdà. Acordions cromàtics i diatònics interpretaran un repertori de música moderna amb cançons tan conegudes com el “Bon dia” dels Pets, “Hey Jude” dels Beatles o “País petit” d’en Lluís Llach. L’entrada a aquest concert és lliure.

El dijous 21 de març, a les 19.30 hores, se celebrarà el Concert de l’Orquestra de Corda i Vent de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, sota la direcció d’Eugeni Sokhatskyy, on s’interpretarà una petita mostra del repertori que es treballa durant el curs. El concert tindrà lloc a la sala d’audicions de l’escola, d’entrada lliure.

‘Després de tot’, concert de Manu Guix

El plat fort pel que fa a concerts d’aquesta setmana cultural és el que ens oferirà Manu Guix, el dijous 21 de març, a les 22 hores a la sala Sant Domènec, un dels músics més rellevants del panorama musical nacional. Manu Guix interpretarà el seu treball ‘Després de tot’, un recull de tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d’autor. Es tracta d’una producció a quatre mans entre Roger Rodés i el propi Manu Guix.

El preu de l’entrada d’aquest concert és de 12 € anticipada, i 15€ a taquilla. Per l’alumnat de l’escola de música l’entrada té un preu de 10€.

Divendres 22 de març, a les 19.30 hores, tindrà lloc el Concert de Música Moderna a La Crem. Podrem escoltar el grup de combos, el cor de noies i altres agrupacions creades per l’ocasió en un nou escenari. L’entrada és gratuïta.

El darrer concert que tancarà la VI Setmana Cultural de l’EMM de la Seu d’Urgell el protagonitzarà la formació Enrike Solinís&Euskal Barrokensemble que presentaran el seu àlbum “Colores del Sur”. Serà divendres 22 de març, a les 21 hores, a la sala Sant Domènec. En aquest concert es podrà gaudir de la interpretació de danses barroques de la mà de músics de primer nivell del món de la música antiga.

El preu de l’entrada d’aquest darrer concert és de 8€ anticipada, 10€ taquilla. Per l’alumnat que ha assistit al taller que oferirà el grup prèviament 6€.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 287 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×