El Cineclub la Seu projectarà demà dijous el film ‘Hayati’

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Cineclub la Seu projectarà demà dijous el film ‘Hayati’

Dijous 22 de novembre, a les 22 h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub la Seu d’Urgell projectarà HAYATI (mi vida), de les directores catalanes Sofi Escudé i Liliana Torres. 7 anys de conflicte a Síria, més de 6 milions de refugiats i una imatge icònica que va avergonyir Europa. Presentació del film i debat posterior amb Bernat Manzano, productor del film.

L’any 2015, Ossamah Al Mohsen i el seu fill de 8 anys van ser víctimes d’una traveta a la frontera d’Hongria per part d’una reportera de televisió en la seva desesperada fugida d’una Síria en guerra. Les càmeres van capturar aquest moment i la imatge es va fer viral, convertint-se en una de les icones més vergonyoses del conflicte que va escandalitzar a l’ opinió pública.

Paradoxalment, aquesta agressió va permetre a Ossamah, famós entrenador de futbol al seu país, arribar a Madrid com a refugiat juntament amb el seu fill petit, i tornar a la seva professió. Però la resta de la seva família no va tenir la mateixa sort: Ossamah viu allunyat de la seva dona i els seus altres tres fills.

HAYATI és la història d’Ossamah i el seu fill Zeid, però també la de Moatassam, Youssef i Muhannad, tres promeses futbolistes siris als quals la guerra els va arrancar els millors anys de les seves vides. És un recorregut humà de les històries de l’exili siri. El drama particular d’Ossamah és el reflex de milions de refugiats enmig d’aquest conflicte bèl·lic, una lliçó sobre com mantenir l’esperança viva, i de com l’acció individual és necessària davant la inacció dels governs europeus.

Les directores

És el primer llargmetratge com codirectora de Sofi Escudé. Graduada per l’ESCAC el 2013, ha desenvolupat la seva carrera professional com a muntadora de títols com “Camera / Woman”, “Somos gente honrada” o “La Guerre du Golf“.

Liliana Torres, també graduada per l’ESCAC, va debutar el 2013 amb “Family Tour”, estrenada al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. El seu cinema es desenvolupa entre la ficció i el documental, combinant elements de tots dos gèneres.

La productora

Boogaloo Films és una de les joves productores de Barcelona referents en les noves formes de produir i contar històries amb treballs avalats per més de 50 premis nacionals i internacionals.

Entre les seves produccions compten amb el transmedia “Your Lost Memories”, documentals com “Un lloc on caure mort” (Millor Documental Festival In-Edit, 2014), “The Perfect Protein” (Festival Internacional de Cinema de San Sebastián, 2015), o la ficció “La Estrangera” (Festival de Cinema Europeu de Sevilla, 2015).

La productora aposta per la reflexió de les temàtiques actuals vinculades a les inquietuds del nostre temps, amb una vocació d’internacionalització del talent jove, sense oblidar el risc i els punts de vista creatius i artístics.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 352 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×