CineClub la Seu projecta demà – Un día vi 10.000 elefantes

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

CineClub la Seu

Dijous, 25 de febrer a les 22 h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub de La Seu d’Urgell, en col·laboració amb el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus ull-nu, i continuant amb el cicle de cinema i sostenibilitat, projectarà “Un día vi 10.000 elefantes” d’Alex Guimerà i Juan Pajares.

Angono Mba és un octogenari guineà que rememora des del saló de casa seva l’expedició en què va fer de portador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip (Hermic Films). Entre el 1944 i el 1946 van recórrer la Guinea espanyola documentant la vida a la colònia i buscant un misteriós llac, on una llegenda africana explicava que es podien veure 10.000 elefants junts.

De l’obsessió del cineasta espanyol per trobar aquell llac, de les aventures pròpies d’una expedició per aquell país desconegut i dels sentiments contradictoris dels dos personatges, sorgeix aquesta història de fascinació per l’Àfrica, el passat i la memòria.

L’origen de la història va ser l’encàrrec del règim franquista a l’equip d’Hermic Films de retratar la vida a la Guinea espanyola el 1944. Hi van treballar dos anys visitant tots els racons de la colònia, on van rodar 31 pel·lícules documentals i van fer més de 5.500 fotografies. Però, en tornar a Madrid, amb el pas dels anys tot el treball va quedar en l’oblit.

El documental, fruit de més de 16 anys de treball i investigació, aposta pel gènere “animadoc”. El cinema d’arxiu es barreja amb fotografies i il·lustracions animades, animació “stop motion” i vídeo digital per rememorar aquella expedició, un viatge que utilitza el passat colonial d’Àfrica com a escenari de reflexió sobre el present.

Àlex Guimerà, direcció, producció, realització

Format en cinema, televisió i disseny, treballa des del 2006 com a “freelance” per a agències de publicitat, productores i televisions en realització i postproducció audiovisual a Europa, Amèrica i Àfrica. El 2009 crea l’estudi de disseny i productora SeveralStudio, on treballa amb Juan Pajares des del 2011. Autor dels curts documentals “I’ve got calligraphy”, “Learn to unlearn” i “I paint music”.

Juan Pajares, direcció, producció, direcció d’art

Dissenyador que combina el cinema amb la papiroflèxia, desenvolupament web, l’animació, el disseny d’interiors i industrial. Autor del “microdocumental” d’animació “Boina”.

Premis

Premi Lurra (“Terra” en euskera) de Greenpeace, Festival de Sant Sebastià, 2015

Laus de bronze, seqüència de títols de crèdit del documental, 2012

Primer premi MAC, Mercat Audiovisual de Catalunya, categoria Contingut, 2012

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.093 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×