CATAZUBI 2016 PROGRAMA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL REMUNENARADA A ALEMANYA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE “CATAZUBI 2016”, PROGRAMA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL REMUNENARADA A ALEMANYA

El pròxim dimarts 26 de gener tindrà lloc una sessió informativa sobre el programa CATAZUBI 2016 de formació professional dual remunerada a Alemanya, iniciativa Bridge for Mobility (B4M Europe), amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. La jornada està organitzada a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, i tindrà lloc a les 11 del matí al CETAP-Telecentre, situat a la tercera planta del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.
La jornada està adreçada a tots els i les joves de l’Alt Pirineu i Aran d’entre 18 i 27 anys de nacionalitat europea, que estiguin a l’atur, que no tinguin estudis universitaris però hagin acabat l’ESO. S’explicarà tot el què cal saber sobre aquest projecte: totes les professions en detall; el què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; avantatges i inconvenients; i com funciona el procés de selecció per escollir els joves i les joves per aquesta iniciativa.

Després d’aquesta sessió informativa es pretén fer entrevistes a tots aquells joves interessats en formar part del programa.

Les persones interessades interessades a assistir a aquesta sessió informativa cal que s’inscriguin omplint el formulari que trobaran en aquest enllaç: http://www.bridge4mobility.com/ca/event/?la-seu-urgell. Les places són limitades.Enguany la Seu d’Urgell ha tornat a estar seleccionada, entre diversos municipis de Catalunya, per poder prendre-hi part.

CATAZUBI 2016

CATAZUBI 2016 és un programa de FP dual remunerada, és a dir, que combina la formació professional amb l’aprenentatge pràctic en empreses, i concretament a Alemanya, país que necessita mà d’obra per cobrir el dèficit de professionals per l’hostaleria, la construcció i la indústria.

Una cursa de tres anys i mig per aconseguir una titulació oficial i un sou de fins a 29.000 euros

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s’acaba la formació, els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. Després de la graduació, el 90% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 21.000 i 29.000 euros bruts l’any.

Formació gratuïta i pràctiques retribuïdes

B4M ofereix dues vies per als joves interessats en l’FP Dual. La majoritària és la que promou l’Agència Federal Alemanya d’Ocupació a través de “MobiProEU”. Aquest programa garanteix uns ingressos de 818 euros nets al mes per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. El aspirants acollits al “MobiProEU” també disposen d’un curs intensiu d’alemany subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat i de dos viatges a l’any per visitar la família.

L’altra opció és la intermediació directa de B4M entre els candidats i les empreses interessades que no han accedit al programa governamental. En aquest cas, els negocis que busquen aprenents paguen l’allotjament directament i els alumnes ingressen 450 euros nets al mes. Tant amb la primera com amb la segona opció, els catalans inscrits a l’FP Dual alemanya es poden mantenir econòmicament gràcies a la retribució que perceben per les pràctiques d’empresa, reben formació acadèmica, obtenen un títol reglat i, a més, aprenen i perfeccionen un nou idioma.

B4M és la responsable de la recerca dels aspirants, del curs intensiu previ d’alemany i de la gestió i seguiment de cada cas. Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs 2016-2017, amb un contingent que es multiplica degut a l’èxit dels prop de 130 seleccionats en els dos cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels “länder” de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.

Adreçada als i les joves de l’Alt Pirineu i Aran. Tindrà lloc al CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell el dimarts 26 de gener, a les 11 del matí. Els interessats cal que s’inscriguin omplint el formulari que trobaran en l’enllaç: la-seu-urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.750 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×