LA CONSELLERA VIOLANT CERVERA VISITA ELS CAMPAMENTS DEL CASAL DELS INFANTS A TAVASCAN (LLADORRE)

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA CONSELLERA VIOLANT CERVERA VISITA ELS CAMPAMENTS DEL CASAL DELS INFANTS A TAVASCAN (LLADORRE)

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, acompanyada per l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, i d’altres autoritats municipals, ha visitat ahir divendres els campaments per a adolescents i joves en risc d’exclusió social del Casal dels Infants al poble de Tavascan, pertanyent al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà).  

Cervera ha volgut conèixer de primera mà les activitats per a nois i noies de 12 a 21 anys que l’entitat impulsa cada estiu a la comarca des del 1994, en una trobada en què també han participat; la presidenta del Casal dels Infants, Roser Rosell; el director de relacions ciutadanes de l’entitat, Enric Canet, i el director del Casal dels Infants del Besòs i la Mina, Juan Manuel Martín.Enguany 26 adolescents de 12 a 16 anys del Casal dels Infants del Besòs i la Mina acampen durant una setmana de juliol al càmping Bordes de Graus de Tavascan, en una estada que els permet sortir del seu entorn urbà habitual, trencar amb la rutina i gaudir d’activitats de lleure educatiu a l’entorn de la Vall de Cardós.   

Abans de la visita al campament, la consellera ha estat rebuda a l’Ajuntament de Lladorre per l’alcalde i els regidors de municipi i ha signat el llibre d’honor. 

Una aventura que comença el 1994

Enric Canet, llavors educador de joves, va ser l’impulsor d’aquesta aventura. Inicialment hi participaven només una quinzena de nois i noies del barri del Raval de Barcelona, però des de fa anys també en gaudeixen molts més adolescents i joves de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, el barri del Besòs i el Maresme de Barcelona i el municipi de Salt. Des de l’any 2000 els campaments tenen lloc al càmping Bordes de Graus.

L’any 2015 l’entitat va voler anar més enllà amb la creació dels camps de treball per a joves, on els nois i noies de 16 a 21 anys començarien a realitzar accions de manteniment de l’entorn i el patrimoni històric a Tavascan, en col·laboració amb la brigada municipal de Lladorre. Finalment, l’associació va engegar l’any passat el nou camp de treball per a joves al poble d’Escaló, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu.

CASAL DELS INFANTS

Els campaments i camps de treball del Casal dels Infants al Pallars Sobirà formen part de les activitats d’estiu de l’associació, en què participen 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat entre el juliol i l’agost.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 100 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×