Ingrés del fons de Casa Perucho d’Estavill a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Ingrés  del fons de Casa Perucho d’Estavill a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

El passat mes de juliol de 2022, el Sr. Josep Maria Mentuy, va ingressar el fons familiar de Casa Perucho, d’Estavill (Pallars Jussà) a l’Arxiu Comarcal.

El fons documental, de dos capses d’arxiu i 167 documents en suport paper, té una cronologia que va des de l’any 1541 al 1940 amb predomini de documents del S.XIX.La nissaga de Casa Perucho es remunta a finals de la primera meitat del segle XVI amb els Canut i més concretament trobem el cap de família també anomenat àlies Bernadet, en comptes de Perucho. Sense tenir constància de cap matrimoni en la nostra documentació, el cognom Jordana es converteix en el primer nom de Casa Perucho al començament del segle XVIII i per primer cop trobem referències dins la documentació amb el sobrenom de “Perucho”. Al 1876, Maria Espot i Abad, viuda de Ramon Jordana i Escales, hereta els béns del seu difunt marit i presumptament es torna a casar amb el seu segon marit, Jaume Mentuy Espanyol, cognom que es mantindrà fins al present.

El fons està inventariat seguint aquesta organització:

1.Familiar i patrimonial, 2.Parroquial, 3.Municipal, 4.Militar, 5.Judicial.

I ja és consultable via on line mitjançant Arxius en línia. Agraïm des de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà al Sr. Mentuy la seva generositat al dipositar el fons documental de la seva família al nostre arxiu.

Casa Perucho
Mostra del fons de Casa Perucho d’Estavill
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 456 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×