Carreteres davant les previsions de temporal de pluja i neu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Activats els equips de conservació de carreteres davant les previsions de temporal de pluja i neu

A més dels equips ordinaris, s’han afegit altres d’extraordinaris davant la previsió de nevades per aquest cap de setmana

Davant la situació meteorològica prevista per aquest cap de setmana a les terres de Lleida i al comunicat del NEUCAT en fase d’alerta per fortes pluges i nevades a partir de la matinada d’aquest divendres dia 26 de febrer, el Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha activat el conjunt d’equips de personal i maquinària destinats a la realització de les operacions de viabilitat hivernal en fase extraordinària.En aquest sentit, tots els mitjans ordinaris així com els implementats de manera addicional, estan en aquests moments en situació d’alerta per poder ésser activats tant aviat com les condicions de viabilitat a la xarxa local de carreteres ho facin necessari.

El conjunt de carreteres de la Diputació de Lleida es troben distribuïdes en  tres zones, de les quals la Zona 1 que inclou les comarques del Segrià, Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra i Urgell, tenen un centre operatiu per a les operacions hivernals situat al Talladell (Tàrrega). En aquest parc es troben operatius 4 camions 4×4 dotats de fulla llevaneus i contenidor de sal.

A més d’aquests equips ordinaris, s’han afegit en les últimes hores 4 equips addicionals formats per:

• Dos tractors amb fulla llevaneus estacionats al Vilosell
• Una motoanivelladora estacionada a les Borges Blanques
• Una motoanivelladora estacionada a les Avellanes

Pel que fa a la Zona 2, que inclou les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès, el centre operatiu es troba a Solsona, on la Diputació de Lleida disposa dels equips ordinaris plenament operatius i una motoanivelladora addicional per atendre la zona sud del Solsonès.

En aquesta mateixa Zona 2, per complimentar i atendre les possibles necessitats del temporal, s’ha implementat un centre operatiu addicional en Montferrer (amb un camió 4×4), i un altre en Mosoll (Cerdanya) amb un altre camió 4×4.

Pel que fa a la Zona 3, que inclou les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Aran i Alta Ribagorça, el centre operatiu es troba a Tremp, on la Diputació de Lleida disposa dels equips ordinaris plenament operatius i d’una motoanivelladora/camió per atendre possibles emergències.

La Diputació de Lleida ha repartit estratègicament un conjunt de 15 aplecs de fundent (potassa) arreu del territori amb un total de 1.500 Tn, per al subministrament immediat dels equips de neteja de neu i prevenció de gelades.

Des de la corporació lleidatana es recomana circular amb molta precaució a totes les carreteres de la xarxa de la Diputació, especialment a les zones afectades per la neu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.327 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×