Carme de Castellarnau…el llenguatge tendre de la natura

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Carme de Castellarnau…el llenguatge tendre de la natura

castellarnauQuan arriba la tardor, el Sol s’allunya lentament de la Terra, els dies s’escurcen i, hom esdevé tot sovint melangiós, cercant els llocs més assolellats per gaudir de la calidesa de la seva llum; el camp, cansat, reposa després d’un fructífer període. La natura ens sorprèn amb un ventall infinit de colors; els arbres, de fullatges caducs, es queden sense fulles i lentament una immensa estora cobreix la terra; els fruits de tardor afalaguen el nostre paladar amb els seus sabors tant diferents als de les fruites d’estiu. La primavera d’hivern, és un temps de trànsit entre l’estiu i l’hivern que ens convida a gaudir més reposadament i a preparar-se per un hivern tant o més enriquidor. Arribada la tardor a la vida de la Carme, ella s’endinsa tranquil·la i serena pels dies de l’estació més calmada, i esdevé una companya inseparable de tot els recursos que li ofereix la natura i dels seus infinits elements, convidant-nos per mitja de la seva obra, a passejar i a explorar amb ella totes les possibilitats de transformació dels materials que utilitza.
Filla del poble d’Alins, la Carme de Castellarnau, va treballar a Barcelona durant 5 anys en un col·legi de protecció de menors, fet que li va deixar una empremta molt profunda.
Arrel dels seu casament s’instal·là definitivament a Esterri d’Àneu, on la seva vida ha transcorregut entre diferents treballs, la família i el somni de materialitzar tota la riquesa creativa que sempre havia intuït que tenia i que glatia per sortir del seu interior. Fa uns 6 anys, ja jubilada i disposant de més temps per dedicar-se als seus projectes personals va decidir de començar una nova etapa.
castellarnau1La Carme, aprofita qualsevol material al seu abast per transformar-lo, i la capacitat immensa d’imaginació creativa d’aquesta dona es fa present constantment, mostrant tota la seva bellesa amagada. El seus treballs de pintura sobre seda o roba de vestits són suggerents. Les composicions amb flors, fulles, branquetes…seques, emmarcades, són innovadores, amb personalitat pròpia. (En l’exposició a la Biblioteca de La Caixa de la Val d’Aran, els seus quadres es van vendre tots). Actualment, investiga amb altres materials, que exposarà més endavant, mostrant una obra encara més acurada, profunda i extravertida, on el volum i la fantasia es fan presents, evolucionant paral·lelament al creixement personal de la Carme. Durant la conversa, hom descobreix a una dona dolça, càlida, intima, activa socialment i participativa, que omple un espai important, no tant sols en la família, els amics, sinó també en el lloc on vio, doncs es mem-bre de l’Associació Dones d’Esterri, una entitat molt compromesa amb les activitats lúdiques, culturals i socials d’aquest poble. En definitiva, una dona que també omple un espai important en el immens engranatge de l’univers.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.860 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×