EL PATRONAT LLANÇA UNA CAMPANYA PROMOCIONAL PER REACTIVAR L’ACTIVITAT TURÍSTICA I POTENCIAR EL TURISME DE PROXIMITAT AQUEST ESTIU

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL PATRONAT LLANÇA UNA CAMPANYA PROMOCIONAL PER REACTIVAR L’ACTIVITAT TURÍSTICA I POTENCIAR EL TURISME DE PROXIMITAT AQUEST ESTIU

Joan Talarn ha manifestat  que “ara és l’hora de posar en valor els mèrits de les propostes del territori de Lleida, el Pirineu i Aran davant la ciutadania del propi territorio”

Rosa Pujol afirma que “no és una campanya turística més, tradicional, sinó que es tracta d’una mirada d’autoestima, confiança i esperança en les nostres comarques i en la nostra manera de ser i que ha sintetitzat amb la frase “Lleida, l’altra manera de viure!”

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat aquest matí la nova campanya de promoció turística per a aquest estiu adreçada al mercat local i català amb el lema “Ara Lleida, tant i tant a prop” amb la finalitat de reactivar l’activitat turística al Pirineu i les Terres de Lleida després dels importants efectes que ha causat la Covid-19 en el sector turístic. La nova campanya vol transmetre una mirada d’autoestima, de confiança i esperança en les nostres comarques i en la nostra manera de ser amb un nou missatge de “Lleida, l’altra manera de viure!” que forma part de l’espot de campanya, en el qual hi han participat 5 prescriptors lleidatans per posar en valor el territori. La presentació de la nova campanya institucional, que s’ha pogut seguir en directe via YouTube al canal www.youtube.com/ARALLEIDATV tant per part dels mitjans de comunicació com del sector turístic lleidatà, ha anat a cura del president de la Diputació, Joan Talarn, i de la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol.

El Patronat de Turisme ha dissenyat una campanya promocional que serveixi per tornar a atreure el turisme a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida després del confinament. Per a això, s’ha servit d’una banda del lema històric “Ara Lleida”, instituït fa trenta anys, coincidint amb la creació del Patronat en el marc d’una primera campanya per reivindicar en aquell moment el potencial turístic de la demarcació lleidatana i que va esdevenir marca turística, per tornar-lo a fer servir en el període actual de crisi sanitària i econòmica com a lema de campanya i el vincula amb l’eslògan “Tant i tan a prop”, el qual sintetitza els valors de diversitat i proximitat que caracteritzen l’extensa oferta turística que atresora el territori.

“Ara” torna a ser el moment idoni per descobrir (o redescobrir) Lleida, en un escenari nou que posa en primer pla valors com la solidaritat, la reactivació econòmica, social i empresarial (i per extensió del sector turístic), la desglobalització, la transformació digital, la seguretat personal, la sostenibilitat, el comerç i el turisme de proximitat, la natura i la singularitat. Per tot plegat, “Ara Lleida” es reivindica com una destinació turística que ofereix “tant i tan a prop”.

En la presentació el president de la Diputació, Joan Talarn, ha explicat que si bé les campanyes de l’ens provincial sempre han estat importants, aquesta vegada ho són més que mai “perquè sabem la situació en la qual es troba el nostre turisme i li convé que ens enlairem i que sapiguem valorar allò que tenim. És important que campanyes com les que avui encetem continuïn perquè tenim un territori magnífic que cal conèixer. L’autoestima, la confiança en el futur més immediat és l’element que marcarà aquests mesos post-Covid. Si no mostrem autoestima i confiança en les nostres possibilitats difícilment ens en sortirem en els mesos que tenim al davant, en els quals hem de demostrar amb seny i responsabilitat que el sacrifici que hem fet aquests tres mesos anteriors no ha estat en va”.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha manifestat que el sector turístic és un dels més afectats per la pandèmia de la Covid-19, i això ens ha obligat a replantejar un nou horitzó i a crear noves fórmules que garanteixin la visibilitat del nostre sector i de tots els professionals, empresaris i agents implicats. Una situació gens favorable, “que des del Patronat de Turisme hem afrontat com un repte i una oportunitat única per continuar creixent i demostrar l’enorme potencial que tenen les comarques de Lleida”. “Una oportunitat per promoure el turisme de proximitat i sostenible, per cercar noves fórmules que atreguin més visitants, per posar en valor la qualitat i la diversitat de la nostra oferta turística, per enfortir i nodrir la col·laboració entre el sector turístic públic i privat i per teixir una xarxa de solidaritat i de suport entre els municipis de la demarcació”.

Rosa Pujol també s’ha referit al fet que la Covid-19 ha alterat qualsevol guió i previsió que poguéssim tenir per a aquest any 2020, com també, ha dit, ho han fet les fortes calamarsades caigudes a les comarques de la plana de Lleida les darreres setmanes, i ha expressat el seu suport a tots els pagesos i pageses afectats.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme ha afirmat que “no és una campanya turística més, tradicional, sinó que es tracta d’una mirada d’autoestima, confiança i esperança en les nostres comarques i en la nostra manera de ser”. “És un manifest d’una nova cultura de viure que ha de ser la resposta a les preguntes i als reptes que avui tenim plantejats com a societat. De somriure més, encara que sigui amb els ulls i per sobre de la mascareta.” 

Spot de Tv amb “ambaixadors”  lleidatans

En el vessant audiovisual, la nova campanya incorpora el lema “l’altra manera de viure!” i està concebuda per als espectadors com la porta d’entrada o l’inici d’un viatge per les comarques de Lleida a través de cinc prescriptors lleidatans que en qualitat d’ambaixadors ens mostren alguns dels millors racons de Lleida. Es tracta del xef Joel Castanyer, el pilot Àlex Márquez, el periodista i empresari Tatxo Benet, la youtuber Belena Gaynor i la corredora de muntanya Núria Picas. La locució de les peces que formen l’espot de 30 segons, com també la falca de ràdio i les cinc píndoles per a xarxes socials, correspon dins la producció dels audiovisuals a la periodista lleidatana Txe Arana. Cadascun d’aquests prescriptors ens mostra un indret diferent del territori i la seva aposta per Lleida. Després de la presentació han participat en una sessió de TEAMS amb la premsa lleidatana tres dels prescriptors, Joel Castanyé, Tatxo Benet i la periodista Txe Arana, els quals han agraït la invitació del Patronat per participar en aquesta campanya i han reafirmat la necessitat d’incrementar l’autoestima dels lleidatans cap a tot allò nostre.

La campanya audiovisual a partir d’aquest espot en els propers dies tindrà continuïtat mitjançant un seguit de càpsules audiovisuals centrades en cadascun dels cinc prescriptors i destinades a les xarxes socials.

Pel que fa a la part d’imatge gràfica per a les publicacions de premsa escrita, la campanya mostra diferents fotografies del territori vinculades amb les diferents activitats i productes turístics de què el visitant pot gaudir a l’estiu presentades des de l’òptica del prescriptor que fa l’acció. En aquest sentit hi ha 5 gràfiques amb diferents activitats que són: caiac a l’embasament de la Llosa del Cavall; senderisme al Saut deth Pish; turisme familiar al Parc Nacional d’Aigüestortes; BTT a l’entorn del monestir de Vallbona de les Monges, i finalment gastronomia i enoturisme a l’entorn del castell de Montsonís.

La difusió de la campanya, que s’ha fet només en versió en català, es podrà seguir pels diferents mitjans de comunicació de les comarques lleidatanes i del conjunt de Catalunya. També s’han contractat produccions gràfiques en autobusos de Barcelona, Tarragona i de transport per carretera, així com opis a la ciutat de Lleida i tanques publicitàries de carretera per diferents indrets de la demarcació.

CAMPANYA PROMOCIONAL
CAMPANYA PROMOCIONAL

Dues campanyes

Per donar suport al sector turístic del Pirineu i les Terres de Lleida com a conseqüència de la crisi sanitària, entre d’altres mesures el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha impulsat dues campanyes especials de promoció turística adreçades a captar públic català i estatal amb vista a la temporada d’estiu, i entre totes dues tenen un pressupost d’uns 500.000 euros.

La campanya va adreçada al mercat local i català, mentre que la campanya que es va presentar la setmana passada amb el lema “Catalunya és Casa Teva” en col·laboració conjunta per primera vegada amb l’Agència Catalana de Turisme i amb els patronats de les quatre diputacions catalanes i Turisme Val d’Aran està destinada a fer una acció potent de promoció conjunta del territori a escala estatal. En la campanya conjunta amb l’Agència Catalana de Turisme també hi ha una part de la creativitat destinada a posar en relleu les singularitats de la demarcació de Lleida.

Notícies miscel·lani

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 50 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×