Una marxa pels pobles del Naut Aran, ha estat la ruta de cloenda del 73è CAMPAMENT FEDME

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Una marxa pels pobles del Naut Aran, ha estat la ruta de cloenda del 73è CAMPAMENT FEDME, celebrat a la Val d’Aran del 25 al 31 d’agost.

La marxa ha sortit de Salardu i ha passat per Unha, Gessa, Arties, Garòs i retorn circular a Salardú, on ha finalitzat amb un dinar popular.

73è CAMPAMENT FEDME

Hi han participat 250 persones vingudes de totes les federacions autonòmiques de l’estat espanyol, allotjats en hotels i càmpings a tota la Val d’Aran. Han disposat de quatre rutes diàries de diferent dificultat, recorregut i desnivell per poder fer, acompanyats dels Guies de Muntanya de Camins. Amb un temps magnífic han pujat les muntanyes més emblemàtiques de la Vall com el Montardo, el Tuc del Port de Vielha, el Tuc de Ratera. S’ha dedicat un dia a la zona de Baqueira-Beret, on es van realitzar ascensions la Tuc de Rosari, Tuc de Parros, i els llacs de Baciver i de Cap des Closos, rematant aquestes excursions amb una botifarrada a la cafeteria de Beret. Han recorregut diversos circuits en el circ lacustre de Colomers, acabant amb la visita relax al balneari més alt d’Europa, els Banys de Tredòs.

S’han realitzat itineraris de natura a la Vall de l’Artiga de Lin, on van visitar el nou Centre d’Interpretació, el Camí de l’Aigua i el nou Refugi de l’Artiga de Lin. A la zona Vilamòs i Arres, van visitar la Mina Victòria, clar exponent del que va ser el territori miner de la Val d’Aran. I el divendres tots els assistents al Campament, adults i nens, van tenir ocasió de visitar el Parc de fauna de l’Aran Park a Bossòst, on van poder veure en semillibertat animals com l’ós, llops, cèrvids i marmotes.

Per als més petits s’ha desenvolupat un Campament infantil, amb base a Salardu, on acompanyats d’un equip de Monitors especialitzats, s’han realitzat tota mena d’activitats de natura i esportives: excursions, escalada, tallers de flora i fauna, i les observacions astronòmiques conjuntament amb els adults, realitzades a Baqueira 1500.

A les tardes s’han celebrat un seguit de conferències i projeccions al Poliesportiu de Salardú. De seguretat en Muntanya a càrrec de la FEDME, de seguretat hivernal a càrrec del nivologo Jordi Gavalda i una xerrada sobre la cervesa artesana, seguida d’un tast, a càrrec de la Birreria refu creadora de la fàbrica de cervesa de Bossòst.

Dimarts vam tenir la sort de poder comptar amb una conferència i projecció dels Germans Pou, en la qual vam veure algunes de les seves escalades extremes a Mallorca, Sibèria i Illa de Baffin a l’Àrtic. Vam gaudir de les seves explicacions i de la seva forma de veure l’alpinisme i la muntanya, sempre en la recerca de la novetat. En acabar hi va haver un animat torn de preguntes per part dels assistents, als quals Eneko i Iker van contestar àmpliament.
El resum d’aquest 73è CAMPAMENT FEDME celebrat a la Val d’Aran ha estat de més de 2.100 persones que han assistit a les rutes de muntanya, conferències i activitats complementàries programades.

73è CAMPAMENT FEDME
73è CAMPAMENT FEDME

El Campamento ha estado organizado por la FEDME, el Club Alpi Aranes y la empresa de Guias de Montaña de Camins, fundada en la Val d’Aran en 1.986. Ha contado con el patrocinio del Conselh Generau d’Aran, Foment de Torisme Val d’Aran y el Ajuntament de Naut Aran, y con la colaboración del Ajuntament de Vielha, Baqueira-Beret, REFU, Taüll Organics y otras entidades y empresas de la Val d’Aran.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 125 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×