Camí Reial d’Espot

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
realespot
Camí Reial d’Espot

Camí Reial d’Espot

Durada: 2 h.
Desnivell: 450 metres
Recorregut: Font del Planell (Escaló) – Borda del Terrissaire – Mola d’Estaís – Espot. Itinerari de fàcil realització, recomanable tot l’any menys quan hi ha neu.Per a conèixer la Vall d’Escrita o Vall d’Espot.
Aquesta vall, orientada transversalment d’oest a est, està formada pel riu Escrita i els seus afluents que porten les seves aigües des del vessant dret de la vall. L’orientació de la vall provoca un fort contrast entre el vessant solell, molt pendent i rocós i dominat per un matollar, i el vessant obac, molt frescal i cobert totalment pel bosc. La capçalera de la vall d’Escrita forma part del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Començarem la ruta pel camí de ferradura o camí reial que uneix Escaló (vila que conserva l’estructura de vila closa) i Espot. A uns 700 m. d’Escaló, trobarem l’inici de l’antic camí de ferradura que unia Escaló amb Espot, lloc on hi surt la font del Planell. Durant aquesta ruta gaudirem de camps de conreu i pinedes de pi roig i passarem per la borda de Terrissaire, on sortint de la ruta podrem visitar el Castell de Llort que donada la seva situació estratègica, revela que fou una fortalesa de primer ordre dins del Comtat del Pallars. A l’altre costat de la vall del riu Escrita, creix un alzinar muntanyenc i s’arriba a la mola d’Estaís on trobarem amb el GR-11 que ve d’Espot. Després d’haver creuat el barranc de la Mata, trobem les restes de la primitiva església romànica de Santa Maria. Tot just abans d’arribar al poble passem pel costat de la presa d’Espot. Creuem el pontet que travessa el barranc de Peguera i ja entrem al poble partit en dos pel riu Escrita. Allí podrem visitar el pont medieval de Capella, la Torre dels Moros, l’església parroquial de Santa Llogaia i la Casa del Parc, exposició permanent sobre el Parc i centre d’informació i sortida de diferents excursions.Recomanem les guies “Itineraris culturals i de natura pel Pallars Sobirà 1 i 2 Rutes de Senderisme” hi ha informació més complerta d’aquesta ruta i d’altres del Pallars Sobirà.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 3.052 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×