La Seu d’Urgell ja compta amb un búlder municipal d’escalada de primer ordre

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Seu d’Urgell ja compta amb un búlder municipal d’escalada de primer ordre

Aquest migdia s’ha presentat el remodelat i ampliat búlder municipal d’escalada -ubicat al pavelló poliesportiu municipal de la Seu d’Urgell- en un acte a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Jordi Fàbrega, el regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Carlos Guàrdia, i del director del Servei d’Esports, David Vallvé.  

En la presentació d’aquest nou búlder d’escalada indoor, Jordi Fàbrega ha recordat que aquesta actuació ha sigut fruit d’una demanda popular sorgida Pressupostos Participatius de l’any passat i que, a dia d’avui, ja és una realitat”. “Podem dir que la nostra ciutat ja compte amb un búlder de primer ordre”, ha remarcat l’alcalde urgellenc. Fàbrega ha afegit que “aquest nou búlder és una mostra més que la Seu d’Urgell és ‘ciutat d’esport’, i com que l’esport és un dels seus motors, la ciutat necessita les millors instal·lacions esportives possibles”.

Per la seva part, el regidor d’Esports, Carlos Guàrdia, ha manifestat la seva satisfacció de poder comptar amb aquest  renovat i ampliat equipament esportiu municipal que “dóna resposta a la demanda creixent de la pràctica d’aquest esport, no només en el públic adult sinó també en la base”. En aquest sentit, Guàrdia ha explicat que la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), entitat que fa ús d’aquest búlder, compta aquest curs amb 56 persones inscrites de totes les edats per practicar l’escalda a diferents nivells que aquesta mateix tarda estrenaran aquest reformat equipament.

El regidor d’Esports ha abundat que “amb aquesta instal·lació puntera el què cal fer a partir d’ara és dinamitzar-la, fer-la conèixer i que entre tots siguem capaços de crear esdeveniments o organitzar competicions perquè els i les practicants d’aquest esport se la facin seva”.

Remodelació i ampliació

Les característiques de l’actuació que s’ha portat a terme en aquest equipament públic han estat:

  • Reparació del búlder de fibra de vidre amb els treballs de substitució dels matalassos existents per nous, reforçament de l’estructura de suport del búlder de fibra de vidre, repintat de la superfície amb imitació de granit, reparació dels ancoratges de les preses malmeses. També s’han retirat les parets de conglomerat que hi havia al costat del búlder de fibra de vidre. Amb aquesta intervenció, s’ha mantingut la cova ja existent i s’ha millorat el seu estat per tal que pugui seguir sent utilitzada pels escaladors debutants.
  • Instal·lació d’una zona d’escalada infantil o d’iniciació amb parets de fusta, situada al costat del búlder de fibra de vidre i amb uns 25 m2 de superfície. També s’ha equipat amb nous matalassos amb sistema de subjecció entre ells.
  • Instal·lació d’una zona d’escalada de nivell mig i avançat, amb parets de fusta, amb una alçada de 4 metres i una superfície mínima de 140m2. Aquest espai disposa de formes verticals, zones lleugerament desplomades i desploms per mantenir la continuïtat de l’escalada. S’ha equipat també amb diferents volums, fet que permet una gran varietat de vies i dificultats canviants. Aquesta instal·lació ocupa l’espai que fins ara utilitzava el tatami i està destinada a escaladors de nivell mig, avançat i d’alt nivell. Compta amb matalassos de protecció.
  • Diferents elements addicionals destinats a l’entrenament com ara una taula d’entrenament tipus Progression i una zona de campus Moon Board amb un desplom de 40 graus, superfície de 15m2, preses específiques i sistema de LEDs.
  • 630 preses de diferents mides, deu volums d’escalada de diferents tipus (simètrics i asimètrics) i mides i els matalassos necessaris per a cadascun dels espais.

El cost d’aquesta obra ha estat de 46.704 € més IVA.

búlder municipal
búlder municipal
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 238 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×