Berta Terres – Entre Muntanyes A L’alta Ribagorça

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

JOVES ACTIUS del Pirineu de Lleida

Berta Terres – Entre Muntanyes A L’alta Ribagorça

Informació secció juvenil http://cearpontdesuert.blogspot.com.es  o per correu electrònic a cearpont@hotmail.es
Hola soc Berta Terres, tinc 31 anys, soc Llicenciada en Ciències de l’Activitat física i l’Esport, i visc des de fa 9 anys a l’Alta Ribagorça, a prop de la neu i la roca  de les muntanyes, i lluny del soroll de les ciutats. Actualment treballo en la gestió i dinamització del Gimnàs  GER a El Pont de Suert, i a l’hivern ho combino com a  entrenadora  d’esquí. Pel que fa  a les meves aficions, m’agrada tocar la bateria, cremar amb els diables en correfocs i sobre tot fer muntanya, passió per la qual  ha girat sempre la meva vida.
P-bertareu
Des de molt petita, ja feia muntanya, primer en família, i després amb amics, anàvem a esquiar, a escalar  o a fer barrancs, així com travesses a peu pel Pirineu. Un cop a Lleida a la universitat, i prop de grans zones d’escalada, vaig  augmentant les meves experiències tant escalant com fent alpinisme, fent créixer cada dia més aquesta afició.
P-bferrata
Aquest any 2012, després d’estar en la edició anterior, he tornat a formar part del  nou Equip Femení  d’Alpinisme de la Federació Espanyola de muntanya, el qual em dóna la possibilitat de realitzar activitats d’alt nivell amb altres noies procedents de diferents zones d’Espanya, amb interessants viatges arreu del món, coneixent noves parets i muntanyes.I us preguntareu, com és que t’agrada tant fer muntanya??  Doncs… per la sensació de llibertat que tinc a l’arribar a un cim i contemplar l’horitzó, net, silenciós, amb bona companyia. Pel repte constant de superació amb un mateix, tan a nivell físic com psíquic, així com, i  per la quantitat de llocs i cultures diferents que, amb els diferents viatges, he tinc la sort de conèixer, i que cada dia, em fa créixer com a persona.  És una forma de vida, que ens fa anar de la mà amb la natura, ens apropa al desig d’anar explorant i descobrint nous indrets i muntanyes, a obrir nous itineraris on cap persona abans havia estat, però sempre sense deixar cap rastre, només els records i les sensacions personals.

P-Ber P-Bert
Aquest respecte a la natura, i al treball de control i superació personal amb bona companyia, és el que em va fer crear fa dos anys, el grup juvenil en el Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça, amb l’objectiu de donar a conèixer  i augmentar aquestes experiències a els mes petits, amb diferents activitats que es poden realitzar al medi natural, apropant-los de forma estreta amb l’entorn en què viuen.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,22 de 5 - 9 Vots
Carregant ... - 2.645 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×