BANCS D’OR BLANC SENSE INTERESSOS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Entro al Banc i faig la meva oferta. S’accepta d’immediat sense problemes. Em pregunten i tot per la meva salut i m’ofereixen quelcom per menjar o beure. Posteriorment em faciliten tot tipus d’informació i ajuda sense parlar-me en cap moment d’interessos. Així de simple. Ja ens agradaria que tots els bancs tinguessin aquest funcionament lluny d’enriquir-se amb tantes persones que avui dia poc tenen per portar-se a la boca. Doncs aquests bancs sí que existeixen: Bancs de Sang i Teixits, Bancs d’aliments, Bancs d’òvuls i semen, Bancs de Llet…

El Banc de Llet Materna de Catalunya amb seu a Barcelona porta en funcionament des de l’any 2011 amb més de 600 mares donants arreu de Catalunya; compten amb unes xifres que superen els 1900 litres de llet que han rebut més de 300 nadons que ha calgut atendre durant aquests 2,5 anys de projecte (segons dades del mateix Banc de Llet Materna de Catalunya).

La llet materna ja hem esmentat en moltes ocasions hauria d’ésser l’únic aliment que un nadó rebi durant els primers 6 mesos de vida, ja que qualitativament i quantitativament mai podrà competir amb cap llet de fórmula del mercat donades les seves característiques de nutrients, greixos, proteïnes i immunoglobulines. Si ja aporta avantatges al nadó sa recent nascut, encara més necessària es fa en aquells nadons que neixen prematurs o amb algun altre problema de salut. Els nadons prematurs digereixen molt bé la llet materna, perquè les llets de fórmula les toleren pitjor, exerceixen tensió en els seus aparells digestius immadurs i en els seus sistemes immunitaris i, a més, augmenta el risc que pateixin altres malalties i al.lèrgies. Per tot això en aquests nadons la llet materna es converteix no només en un aliment sinó alhora en un medicament.El Banc de Llet materna de Catalunya disposa d’uns 18 punts actuals de recollida per tot el territori on les dones que ho desitgin poden adreçar-se i fer-se donants d’aquest bé preuat. La llet materna un cop rebuda pel Banc de Llet és controlada i gestionada per assegurar l’alimentació de tots els prematurs o nounats que ho requereixin i que per causes majors no han pogut ser alletats per les seves mares, sobretot:

  • Nounats de baix pes (entre 800-1500 grams) amb risc de malaltia digestiva o intestinal, dèficit immunitari o salut precària.
  • Nadons exposats a cirurgies de l’aparell digestiu.
  • Nadons amb risc d’infeccions generalitzades greus i/o necrosis intestinals, causa principal de mort en nounats.

Les condicions bàsiques per ser donant passen per ser mare lactant i tenir bona salut i hàbits de vida.Per ser donant cal adreçar-se al Banc de Sang i Teixits més proper que tingueu on us faran una entrevista mèdica, unes proves analítiques i tota la informació que necessiteu per la recollida, emmagatzematge i entrega de la llet.

Actualment a Catalunya tenen al voltant d’unes 57 grans mares actives, tot i que es necessita una xifra molt superior per les necessitats de molts petitons.

Animeu-vos a ser donants, ja que aquest or blanc per molts nounats significa molt més que el que es podria aconseguir amb un llengot d’or groc, les seves vides. Un banc d’on entrareu pobres i en sortireu amb molta fortuna. No es pot descriure amb paraules.

Per més informació poseu-vos en contacte amb la vostra llevadora de referència o amb el Banc de Sang i Teixits més proper.

LA LLEVADORA   Marga Alegret – maralsa77@hotmail.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,85 de 5 - 13 Vots
Carregant ... - 1.891 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×