L’Alta Ribagorça reclama una major atenció en serveis socials

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Alta Ribagorça reclama una major atenció en serveis socials

Aquesta setmana, el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Albert Palacín, s’ha reunit amb el director de Drets Socials a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Lluís Piqué, per exposar-li les necessitats de la comarca en matèria de serveis socials.

Amb prop de 4100 habitants, la comarca té un alt índex de població envellida i sobre envellida on manquen serveis, com l’oficina d’Afers Socials i Famílies amb seu a Tremp o l’oficina de treball del SOC a Vielha. Al no haver una oferta de transport regular que connecti la població amb les comarques veïnes, fa més difícil poder-hi accedir. En aquest sentit, des de fa quatre anys el territori reclama reactivar la proposta de conveni per tal que l’oficina d’Afers Socials i Famílies de Tremp realitzi permanències quinzenals a la comarca. La mateixa casuística ocorre amb l’oficina de treball.Així mateix, s’està a l’espera d’una solució per activar el Servei d’Acompanyament i Suport en la Vida Independent (SASVI), ja que no hi ha cap entitat autoritzada a la comarca que el pugui oferir. Tampoc hi ha cap alternativa per cobrir les necessitats de lleure en matèria de salut mental, com ara un club social.

Quant als professionals externs, aquests han de destinar part de la jornada al trajecte restant poc temps per l’atenció presencial. Aquest problema es planteja a la inversa quan els treballadors han de fer desplaçaments fora de la comarca i no es comptabilitzen les hores de trasllat en el còmput d’hores. Finalment, la manca de professionals sumada a una oferta de treball poc atractiva amb jornades parcials no és suficient per atreure professionals i estabilitzar els llocs de treball.

Segons el president, Albert Palacín,  el director s’ha mostrat empàtic i predisposat a fer extensiva les reclamacions del territori a qui correspongui per tal de solucionar les mancances detectades.

atenció en serveis socials
L’Alta Ribagorça reclama una major atenció en serveis socials
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 279 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×