ELS SERVEIS D’ASSISTÈNCIA PERSONAL I ATENCIÓ DOMICILIÀRIA D’ASPID ATENEN 97 PERSONES EL 2019

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

ELS SERVEIS D’ASSISTÈNCIA PERSONAL I ATENCIÓ DOMICILIÀRIA D’ASPID ATENEN 97 PERSONES EL 2019

Els Serveis d’Autonomia Personal van tenir cura de 1.058 persones i es van dur a terme 167 atencions dins l’Oficina de Vida Independent

Els Serveis d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal d’ASPID han atès un total de 97 persones en el decurs de l’any 2019, el que suposa un creixement d’aproximadament el 40%. respecte l’any anterior. Aquest augment reflecteix l’aposta de l’entitat per facilitar suports i serveis que afavoreixin que les persones amb discapacitat puguin viure en l’entorn que desitgin, aposta que tindrà continuïtat enguany amb nous projectes d’innovació social, com ara la posada en marxa d’un programa per afavorir la vida independent de persones amb discapacitat neurològica.Pel que fa als Serveis d’Autonomia Personal d’ASPID, en el marc del programa CRAPVI (www.crapvi.cat) es van atendre 1.058 persones i es van dur a terme 167 atencions dins l’Oficina de Vida Independent (un servei d’informació, orientació i acompanyament personal destinat a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o dependència). Entre les diferents activitats desenvolupades dins del CRAPVI podem destacar accions d’orientació, informació i acompanyament destinades a obtenir quotes més grans d’autonomia personal i social; participació en activitats de sensibilització ciutadana, com ara la vetllada poètica o la caminada accessible, i activitats formatives en l’àmbit de l’autonomia personal, productes de suport i accessibilitat.

Cal incidir en que ASPID segueix reforçant també la seva línia descentralitzadora i l’any 2019 va iniciar un nou programa especialitzat per atendre a persones amb discapacitat i/o dependència a les comarques de la Noguera i l’Urgell.

El servei de Centre Atenció Diürna Candi Villafañe, un espai que acull en règim diürn persones que es troben en edat laboral i que presenten algun grau de discapacitat física, va atendre l’any passat 45 persones, assolint un 89% d’ocupació de la seva capacitat. Durant l’any 2019 es van portar a terme activitats d’integració comunitària en l’àmbit de la cultura, activitats artístiques de fang, cant coral i teatre, aquestes últimes en col·laboració amb l’Orfeó Lleidatà, en el marc del projecte “Junts”.

ASPID

En el capítol de la inserció laboral, els equips d’ASPID van atendre 439 persones, van gestionar 277 ofertes de treball i van aconseguir inserir en el mercat de treball un total de 233 persones a les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla Urgell, l’Urgell, les Garrigues i l’Alt Urgell.

En l’àmbit de la intervenció socioeducativa, durant el 2019 els professionals de l’entitat lleidatana van atendre 49 infants i les respectives famílies per mitjà de programes d’intervenció socioeducativa i de preservació familiar. D’altra banda, més de 445 joves i les seves famílies van participar en diversos programes de prevenció social, com ara els adreçats a evitar les addiccions a les noves tecnologies, els de prevenció de l’accidentalitat o els tallers d’economia domèstica per a famílies vulnerables.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.184 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×