ASPID ACONSEGUEIX LA INSERCIÓ LABORAL DE 50 PERSONES A L’ALT URGELL

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

ASPID ACONSEGUEIX LA INSERCIÓ LABORAL DE 50 PERSONES A L’ALT URGELL

L’entitat incrementa un 69% el nombre de persones ateses amb discapacitat o amb vulnerabilitat social

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’ASPID van atendre l’any 2018 un total de 142 persones amb discapacitat o incapacitat laboral i/o amb dificultats per accedir al mercat laboral a la comarca de l’Alt Urgell (un increment del 69% respecte a l’any anterior) i van contribuir a que 50 s’incorporessin al mercat laboral (16 més que l’any anterior).

Quant a les insercions, de les 50 persones que van aconseguir ocupar-se durant el 2018 a la comarca de l’Alt Urgell, 14 (el 28%) van ser ciutadans i ciutadanes aturades amb discapacitat i 36 (el 72%), persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball. Així, es van signar 16 contractes més respecte a l’any 2017.

Pel que a les 142 persones ateses (un 69% més que l’any anterior), 47 són ciutadans o ciutadanes amb discapacitat acreditada o incapacitat laboral (gairebé el doble respecte a l’any anterior) i 95 persones aturades amb dificultats per accedir al mercat de treball.

Els índex d’atenció i inserció laboral segons els col·lectius està molt equilibrat. En el cas de les persones aturades amb discapacitat, s’han inserit el 30% dels 47 atesos. Pel que fa als usuaris amb dificultats per accedir al mercat de treball, s’ha inserit el 38% dels 95 atesos.

A més de la integració laboral, representats del Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral van visitar 51 empreses de l’Alt Urgell i es van fer 189 visites de seguiment i fidelització, que van donar com a resultat 36 ofertes de feina, un increment del 25% respecte a l’any 2017.

D’altra banda, durant el 2018 es van facilitar més de 680 hores formació en competències bàsiques i transversals. Cal destacar que la combinació dels tallers grupals i de les sessions individuals és cabdal per a la millora d’ocupabilitat dels usuaris dels programes.

Prestació de tres programes
ASPID ha dut a terme tres programes durant el 2018 a la comarca de l’Alt Urgell: el projecte SIOAS, adreçat a persones aturades amb discapacitat i/o incapacitat laboral i a empreses de la comarca; el MARMI, adreçat a persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció a i les empreses, i l’Incorpora, dirigit a persones aturades amb discapacitat o amb dificultats per accedir al mercat de treball i a empreses de la comarca.

D’altra banda, ASPID participa a la taula de treball per a l’ocupació “Integra Pirineus” i a la taula Salut Mental Alt Urgell.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 128 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×