Aprovació del padró de cobrament de la taxa del servei de recollida de brosses

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Aprovació del padró de cobrament de la taxa del servei de recollida de brosses

El ple del Conselh Generau d’Aran en sessió extraordinària ha aprovat el padró de cobrament de la taxa del servei de recollida de residus per a l’any 2018, amb un lleuger increment dels ingressos envers l’any anterior, l’import previst de recaptació per aquest exercici és de 1.516.964,70 €.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, en referencia a la situació viscuda a la Val d’Aran en quant al servei de recollida de brossa el passat Nadal, ha informat que en el passat Conselh de Govern es va acordar obrir un expedient informatiu a l’empresa concessionària del servei, per tal què elabores un informe motivant les raons per les que aquest Nadal la qualitat del servei de recollida ha sigut absolutament negatiu.

Carlos Barrera, ha afegit que aquest expedient informatiu obert a la empresa concessionària pot aportar un replantejament de l’actual model de la recollida que sens cap dubte haurà de passar per una major implicació dels ajuntaments, una col·laboració força més acurada per part dels usuaris particulars i també per un major rigor en la separació de les diferents fraccions i el bon us dels contenidors corresponents, que de ben segur millorarà la imatge exterior dels punts de recollida.

La realitat que viu l’Aran es que històricament en les festes nadalenques la població es quadruplica passant de 10.000 a 40.000 persones. Aquets fet que no es nou, no justifica la situació viscuda aquest Nadal, però petites incidències com son vehicles mal aparcats que impedeixen l’accés dels camions a alguns punts de recollida, i la concentració en illes de contenidors de diferents fraccions ha comportat l’eliminació per part dels ajuntaments de d’altres punts de recollida, que han produït un col·lapse de funcionament del servei.  

També s’ha de tenir en compte que tots els residus de la Vall d’Aran es gestionen mitjançant la transferència a diferents abocadors depenen de cada fraccio, tots d’ells fora del territori i a una distancia mínima de 100km. El creixement de la gestió d’algunes fraccions ha comportat triplicar el numero de viatges de transferència en relació a l’any anterior. Aquest es també un element que dificulta l’eficiència del servei.

pleresidusVA

El sindic d’Aran ha remarcat que el proper dijous 18 de gener hi ha convocada la reunió del Consell Consultiu d’Alcaldes de la Val d’Aran, on entre d’altres punts es tractarà la necessitat d’una major implicació i col·laboració per part dels ajuntaments, i un dels aspectes que s’abordarà serà demanar el compromís dels ajuntaments per fixar nous punts per a la ubicació d’illes de contenidors, i una millor distribució de les zones de contenidors que aquest Nadal s’han demostrat absolutament insuficients.

Pel que fa les ordenances, Carlos Barrera, ha dit que ha arribat el moment de fer complir la normativa, per la qual cosa en aquests primers mesos de l’any es posarà en marxa una campanya informativa de sensibilització, per cercar la complicitat de tots els usuaris de la Val d’Aran, sobre els horaris de recollida de residus i la utilització del servei.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 207 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×