Intercanvi amb alumnes francesos Brive – Tremp 2019 Col·legi Maria Immaculada

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Intercanvi amb alumnes francesos Brive – Tremp 2019 Col·legi Maria Immaculada

Brive – Tremp:  estretint els llaços

Ja fa una pila d’anys que els alumnes del Collège Notre-Dame de Brive i el Col·legi Ma. Immaculada de Tremp ens trobem per practicar el que aprenem a les aules i continuar reforçant els nostres vincles d’amistat i col·laboració. Enguany, els nostres companys francesos ens han visitat la setmana del 3 al 9 de febrer, en ple hivern. No obstant això, el temps no ens ha fet gens la guitza: un sol magnífic i unes bones temperatures ens han acompanyat tota la setmana en el munt d’activitats que teníem programades.

És difícil ser innovadora quan fa tant temps que venen a casa nostra, però aquesta vegada hem tornat a aconseguir oferir-los un programa diferent i variat. Fa temps que volia ensenyar-los Montblanc, on van poder veure i sentir una petita part de la història del nostre poble. Ben a prop, Verdú ens va sorprendre amb un taller de ceràmica on catalans i francesos van descobrir coses noves i van passar una estona de convivència fantàstica. Tots vam tornar una mica a ser nens i a jugar sense complexos amb el fang. La cita obligada va ser, com sempre, Barcelona: els encanta poder veure el Camp Nou, passejar per La Boqueria i Les Rambles i anar veient els canvis que es fan a la Sagrada Família. I la veritat és que la ciutat ens acull sempre de bona gana i amb les mans obertes. També hem pogut contemplar el coll del Tiranosaure del Museu d’Isona. Espectacular! I passejar per Basturs, les trinxeres, La Posa, etc. Un bocí del Pallars ja està en les butxaques i els cors dels nostres amics brévistes.

L’Ajuntament de Tremp ens va fer una rebuda molt especial, ja que el director de l’escola francesa va venir especialment a passar uns dies a Tremp per acomiadar-se de tots nosaltres degut a que aquest és el seu últim any a l’escola perquè es jubila. Els anys passen per tos. Van ser doncs uns dies plens de nostàlgia, records, agraïments i esperança de continuació en el futur.

Els nostres alumnes van preparar també jocs de rol, tallers de cuina, un scape game … amb l’ajuda del professorat i la direcció de l’escola. Aquesta feina prèvia és sempre per a ells un bon entrenament per la vida: els ensenya a organitzar-se, els obliga a passar davant, a prendre una mica les regnes, a espavilar-se en definitiva.

A l’abril serem nosaltres qui anirem a visitar-los a Brive, on ja ens espera un programa ple d’activitats engrescadores. Ja en tenim ganes!

Esperem que per molts anys més puguem mantenir viva la flama i l’escalfor d’aquesta amistat entre dues escoles i dos mons tan allunyats i que els aires de renovació no ens afectin ja que realment s’ha creat un vincle molt especial entre el professorat d’ambdues escoles i l’alumnat així ho percep i segueix aquests passos. Merci beaucoup et à bientôt ! Fins ben, ben aviat!

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 161 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×