Un centenar d’alumnes del Geoparc Orígens realitza intercanvis virtuals amb altres Geoparcs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Un centenar d’alumnes del Geoparc Orígens realitza intercanvis virtuals amb altres Geoparcs

  • Els alumnes de tercer i quart d’ESO de l’institut de Tremp han presentat el Geoparc Orígens en anglès i francès a alumnes d’edats similars d’altres Geoparcs europeus.
  • En total s’han dut a terme sis sessions virtuals amb tres Geoparcs europeus: el Geoparc de l’Illa de Lesvos (Grècia), Hateg (Romania) i Adamello Brenta (Itàlia)
  • Els intercanvis s’han realitzat el marc de la V Setmana dels Geoparcs Europeus que alhora ha comptat amb un ampli ventall d’activitats obert a tots els públics.

Aquest cap de setmana va finalitzar la 5a edició de la Setmana dels Geoparcs Europeu al Geoparc Orígens. Com ja és habitual, s’han dut a terme diferents activitats gratuïtes obertes a totes els públics però a més, aquest any, s’han realitzat intercanvis virtuals entre alumnes del Geoparc Orígens i altres tres geoparcs Europeus.

Els protagonistes d’aquests intercanvis han estat joves d’entre 14 i 16 anys que han donat a conèixer el Geoparc Orígens i el seu ric patrimoni a través de presentacions que han realitzat en anglès o francès. Així mateix, els alumnes de l’Institut de Tremp han tingut l’oportunitat de conèixer altres territoris que també formen part de la Xarxa de Geoparcs mundials de la UNESCO, a través de presentacions virtuals realitzades per estudiants dels altres Geoparcs.

En total s’han realitzat 6 sessions, una per cada un dels grups. Els alumnes de tercer d’ESO han intercanviat amb els geoparcs d’Adamello Brenta a Itlàia i Hateg a Romania i els de quart d’ESO hi ha fet amb estudiants d’un dels Geoparcs fundadors, l’illa de Lesvos, la presentació del quals va comptar amb la presència del president de la Xarxa Mundial de Geoparcs, el professor Nickolas Zouros.

Aquesta experiència ha servit per a que els alumnes, en situació de pandèmia, puguin intercanviar amb altres joves ja que aquest any no han estat possibles aquestes activitats presencials. Alhora ha ajudat a que els joves coneguin millor el Geoparc Orígens, practiquin les llengües estrangeres i coneguin altres territoris reconeguts per la UNESCO.

Aquesta experiència ha estat una prova pilot i no es descarta poder-la repetir en properes anualitats ja que hi ha hagut molt bona predisposició tant pel professorat, els alumnes i els representants dels altres Geoparcs.

Modalitat virtual i presencial en la resta d’activitats de la V Setmana dels Geoparcs Europeus

La Setmana dels Geoparcs Europeus se celebra cada any entre finals de maig i principis de juny a tots els geoparcs d’Europa per promocionar el patrimoni natural i cultural que es troba en aquest territoris i donar a conèixer aquesta figura de la UNESCO.

alumnes del Geoparc

Al Geoparc Orígens s’han portat a terme una desena d’activitats entre sortides, exposicions i conferències que han arribat a més de 200 persones. D’aquestes activitats encara n’hi ha de vigents com l’exposició fotogràfica “El Geoparc Orígens sota terra” que està disponible durant tot el mes de juny a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc a Tremp o les activitats virtuals que es poden trobar a la web del Geoparc i al seu canal del Youtube, les quals ja compten amb unes 500 visualitzacions..

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 45 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×