El Departament d’Agricultura, a punt per a poder fer efectius els ajuts directes de la PAC que la Unió Europea destina als pagesos catalans

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
El Departament d’Agricultura, a punt per a poder fer efectius els ajuts directes de la PAC que la Unió Europea destina als pagesos catalans
Com cada any, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a organisme pagador reconegut, té previst abonar el 70% de la bestreta dels ajuts de la PAC en els terminis que marca la normativa comunitària
 
Com a organisme pagador reconegut, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) realitza, com fa cada any, els controls preceptius de les més de 46.500 sol·licituds d’ajuts directes rebudes aquest any, a través de la Declaració Única Agrària (DUN) de 2017, poder avançar el 70% dels ajuts directes de la PAC, un total de 170 milions d’euros, que són fons íntegrament comunitaris que la Unió Europea destina als pagesos i ramaders catalans.
L’Administració catalana està a punt, doncs, perquè els diners que la Unió Europea destina als pagesos catalans es puguin fer efectius, quan es disposi d’aquests fons. D’acord amb el que estableix el Reglament Comunitari, el pagament es pot començar a fer a partir del 16 d’octubre. I això ja es va comunicar dimarts passat a les organitzacions professionals agràries.
La Comissió Europea, ateses les condicions climàtiques adverses que pateixen alguns països europeus, ha autoritzat incrementar del 50% al 70% el pagament de la bestreta dels ajuts directes. Aquest avançament correspon a l’ajut de pagament bàsic, l’ajut del pagament verd, el complement a joves, i l’ajut del règim de petit agricultor.
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és l’administració encarregada de gestionar els ajuts de la PAC que reben els pagesos i ramaders catalans, i, com a organisme pagador, sempre ha estat reconeguda oficialment per Brussel·les per la seva eficiència en la gestió d’aquests ajuts. Per aquest motiu, no s’entén que l’Estat posi en dubte la capacitat de la Generalitat de gestionar correctament aquest ajut i que, per tant, qüestioni el pagament d’uns ajuts que són un dret dels pagesos i ramaders catalans que estan complint amb els compromisos contrets en el marc de la Política Agrària Comuna (PAC)
La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida als 22 milions d’agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d’aliments estable, variat i segur als 500 milions de ciutadans d’Europa. I dins de la PAC, els ajuts de pagament directe es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l’agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 28 països de la Unió Europea (UE).
Els ajuts directes formen part del primer pilar dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) finançats en la seva totalitat pelFons Europeu Agrícola de Garantia Agrària (FEAGA), amb un pressupost anual disponible per a l’Estat espanyol de poc més de 4.000 M€, dels quals a Catalunya se’n gestionen aproximadament 265 M€.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.136 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×