PETITS PRODUCTORS AGROALIMENTARIS DEL PIRINEU INNOVEN EN LA CREACIÓ DE PRODUCTES DE LA MÀ DE FUNDACIÓ ALICIA

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

PETITS PRODUCTORS AGROALIMENTARIS DEL PIRINEU INNOVEN EN LA CREACIÓ DE PRODUCTES DE LA MÀ DE FUNDACIÓ ALICIA

Es tracta de la 3a edició, que convoquen l’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars i Fundació Alícia, i vol estimular la innovació en el sector agroalimentari.

Aquest febrer s’ha donat el tret de sortida als assessoraments del tercer Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris. Aquest pla té com a objectiu posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació.

L’acompanyament pot consisitir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció. En aquesta ocasió hi participen 6 empreses, la majoria de les quals volen treure noves referències al mercat.  

Les empreses participants són del Pallars Jussà (Casa Masover, És Pallarès i La Fornera), del Pallars Sobirà (Tros de Sort), de l’Alt Urgell (Mas d’Eroles) i de la Cerdanya (Lactis l’Esquella). Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de Fundació Alícia  (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes, etc.) i el procés s’allargarà fins a finals de maig.   

Aquesta proposta sorgeix ll’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.

A banda d’aquests assessoraments, el programa Al teu gust, aliments del Pallars, ofereix des de fa temps accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.

AGROALIMENTARIS DEL PIRINEU
PETITS PRODUCTORS AGROALIMENTARIS DEL PIRINEU INNOVEN

Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. I forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 91 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×