Actuacions del Síndic de Greuges comarques del Pirineu de Lleida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Dades més destacades de les actuacions del Síndic de Greuges comarques del Pirineu de Lleida: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran

El Síndic insta el Govern a fomentar la recuperació dels drets socials, la igualtat d’oportunitats i la radicalitat democràtica en el nou context polític i social

  • L’any 2015 s’ha superat per primer cop la franja de les 10.000 queixes.
  • Un terç de les reclamacions planteja deficiències en la protecció de drets socials, problemàtica agreujada per la persistència de situacions d’exclusió.
  • Els incidents recurrents a Rodalies evidencien la manca d’inversions i la poca consideració dels operadors i de les administracions cap als usuaris.
  • Encara s’ha de regular un mecanisme per garantir els reallotjaments de les persones en situació de risc d’exclusió social.
  • El Síndic ha denunciat dificultats per exercir el dret de vot i falta de pluralisme i proporcionalitat en la cobertura electoral.

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha lliurat aquest dijous 11 de febrer a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’Informe al Parlament corresponent a l’any 2015.  El document i  un resum de totes les resolucions emeses estan disponibles al web del Síndic www.sindic.cat.

A banda de recollir les xifres més destacades, de les quals ja va presentar un avançament el mes de gener, el Síndic ha elaborat l’Informe amb la voluntat d’oferir una radiografia de la situació dels drets i les llibertats a Catalunya. Des de la perspectiva dels drets, que és la que correspon a la institució, el Síndic destaca que el context actual, amb un govern renovat i que té com a objectiu construir un nou projecte polític, és un escenari idoni per enfortir els mecanismes de garantia de drets.

El Síndic insta l’executiu liderat per Carles Puigdemont a aprofitar aquesta oportunitat per fixar un model polític que blindi en les seves bases els drets socials i els principis de la transparència i de la igualtat d’oportunitats.INFORME 2015 ALT URGELL

INFORME 2015 ALTA RIBAGORÇA

INFORME 2015 PALLARS JUSSÀ

INFORME 2015 PALLARS SOBIRÀ

INFORME 2015 VAL D’ARAN

INFORME 2015 DADES GENERALS

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.986 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×