Actes commemoratius pel Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Actes commemoratius pel Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

El Servei d’Atenció i Informació de les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va iniciar, a mitjans de novembre, el programa d’actes per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que ha culminat avui amb la lectura del manifest per part de personal del Consell Comarcal.

Durant la primera setmana de novembre. alumnes de primària dels centres escolars i de l’IES del Pont de Suert van participar en diversos actes on es va treballat el gènere. “La veritat de les princeses” és el títol de l’obra de teatre que es va interpretar a totes les escoles de la comarca i que va anar acompanyada d’un taller de titelles fet amb materials quotidians i reciclats. Paral·lelament els alumnes de l’IES del Pont de Suert van assistir a una sèrie de tallers de dues hores de durada adaptats segons les edats i que van girar sobre diverses temàtiques com per exemple els estereotips de gènere, els límits, les habilitats, la diversitat de gènere i la indústria pornogràfica, entre altres.

Segons la responsable del SIAD, Mercè Jiménez, s’ha volgut treballar amb una línia preventiva per tal de crear consciència i canviar la mirada del jovent, professionals i ciutadania en els diferents àmbits i contextos socials. Les pràctiques sexistes quotidianes són difícils d’identificar, ja que moltes vegades formen part de la cultura, costums, tradicions, gestos o estereotips, s’entenen com a comportaments naturals i no existeix una consciència crítica del seu caràcter discriminatori, explica Jiménez.

En aquesta línia s’ha creat la campanya Respecta’m i el projecte “Reescrivim els carrers”, que volen incidir sobre les conductes sexistes amb l’objectiu d’aconseguir uns codis de comportament més respectuosos i igualitaris. Reescrivim els carrers compta amb col·laboració dels ajuntaments dels tres municipis, agents i entitats del territori, i consisteix amb la pintada d’eslògans als passos de vianants amb frases que contenen missatges que conviden a la reflexió sobre les relacions respectuoses i igualitàries. Igual que l’anterior, la campanya Respecta’m conté missatges reflexius en un suport més visual.

Paral·lelament, el SIAD també ha impulsat activitats formatives sobre la transversalitat de gènere aplicat a les polítiques públiques i ha programat un taller d’Intel·ligència eròtic-afectiva pel pròxim 3 de desembre en modalitat virtual.

La presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, afirma que cal seguir treballant en la prevenció i en l’educació  ja que encara hi ha la necessitat de conscienciar i sensibilitzar a nivell comunitari sobre igualtat de gènere. En aquest punt es mostra molt satisfeta en les accions desenvolupades en l’ens comarcal, especialment aquelles que tracten d’aplicar polítiques públiques de millora per lluitar contra els efectes de la violència masclista. 

Actes commemoratius
Actes commemoratius
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 77 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×