Intens treball aquest estiu per la conservació dels accessos al medi natural

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Intens treball aquest estiu per la conservació dels accessos al medi natural

· “Intentarem, cada any, incrementar la partida destinada a aquests treballs per arribar a realitzar actuacions en tots els accessos d’interès tant turístic com ramader”, afirma el conseller de Territori, Paisatge i Gestió ambiental

· Al juny es van contractar deu persones a través del SOC per donar suport als efectius de l’empresa SAVA S.L. i poder realitzar aquests serveis amb immediatesaDes del començament de l’estiu, el Conselh Generau d’Aran, a través de l’empresaServeis Ambientals de la Vall d’Aran (SAVA S.L), ha dut a terme diversos treballs demillora, neteja i manteniment dels accessos al medi natural i camins.

En el mes de juny es van contractar deu persones a través d’una oferta de treball en categoria de peó en el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per donar suporta SAVA i poder realitzar aquests serveis amb immediatesa, per poder rebre als usuaris dels camins en les millors condicions possibles.

En aquests mesos s’ha fet una neteja intensiva de la vegetació dels camins veïnalsde Garòs fins a Pontaut, així com algun d’alta muntanya com el camí de l’aigua a l’Artiga de Lin, refugi-pomèro, o el camí caudèra, entre d’altres.

Durant part del mes d’agost es continuarà amb aquests treballs en els camins de Bausen-Saplan-Les i el camí Espalias.

Per un altre costat, aquests efectius també donen suport a les diverses curses i caminades que s’organitzen al país, com la Cursa d’Aran per sa Lengua, la Cursa dels 15 pobles, la Lairissa Bike, Era Verticau, etc. A mesura que s’apropen les dates de realització d’aquestes competicions, es netegen i repassen els camins per a on han de passar els participants, perquè es trobin el medi natural en les millors condicions possibles.

Finalment, aquesta brigada realitza també la neteja de la vegetació dels laterals dels accessos als nuclis habitats i a les pistes forestals. En aquests moments s’està netejant Roca de Serra i després es continuarà amb Varradòs, Arres-Bossòst i Sant Joan de Toran. En acabar, es tornarà a fer una segona passada.

“Des del departament de medi ambient intentarem, cada any, incrementar la partida destinada a aquests treballs de neteja i manteniment dels accessos al medi natural per arribar a realitzar actuacions en tots els accessos d’interès tant natural com ramader”, afirma el conseller de Territori, Paisatge i Gestió ambiental, Paco Bruna, que afegeix: “per un territori com la Val d’Aran, amb un patrimoni natural tan rellevant com el nostre, és important dur a terme aquest tipus d’accions de forma regular i amb la inversió adient”.

accessos al medi natural
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 797 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×