9º Espardenyada cursa de muntanya dels raiers

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Arriba la 9º Espardenyada, la cursa de muntanya dels raiers de La Pobla de Segur

Avui s’han obert les inscripcions per participar a la cursa, que forma part dels actes de la Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa

L’Associació Cultural dels Raiers de La Noguera Pallaresa celebrà el proper 2 de juliol la 9ª Espardenyada Popular, dins els actes de la 38ª Diada dels Raiers. Avui ja han començat a posar-se en marxa per a la novena edició, de forma que els corredors interessats ja es poden apuntar a la cursa en el web: www.inscripcions.cat/espardenyada2016/ o, per participar a la caminada en el link: www.inscripcions.cat/espardenyada2016c/

La Diada és una de les dates més senyalades del calendari festiu de la Pobla de Segur, ja que es tracta de la celebració que rememora l’antic ofici del transport fluvial de la fusta des del Pirineu fins a les terres de l’Ebre. Així doncs, emulant el periple de retorn dels raiers a casa seva, caminants i corredors estan convidats a participar en aquesta cursa de muntanya amb tan sabor històric.

Detalls de les inscripcions
Per començar a calentar motors, inicialment, i fins el dia 22 de juny, la inscripció té un preu reduït de 23 euros per a federats i de 28 euros per a no federats. Amb la inscripció, enguany s’hi inclou un lot de cerveses artesanes Rdorta i CTretze Pirineus, acompanyat una secalloneta de Cal Tomàs.

Descripció del recorregut
Avui en dia, el calçat de muntanya modern ha substituït les històriques espardenyes per travessar els senders d’aquesta terra prepirinenca, però el recorregut actual té moltes similituds amb la duresa de l’itinerari d’antes. Una cursa de 23 km. i 900 metres de desnivell amb un recorregut circular que té com a equador Montsor, un poble abandonat que s’enlaira sobre Pobla i el congost de Collegats. Una experiència inoblidable que recorre paratges de gran bellesa que no et deixaran indiferent.

9º-Espardenyada

Edició 2015
L’any passat, la cursa va ser un èxit amb més de 200 inscrits. Eric Moya va ser el guanyador de l’Espadenyada. El corredor de Sant Joan de les Abadesses va completar els 21 km de recorregut i 900 metres de desnivell positiu de la prova amb un temps d’1:41:57. Gerard Jové va ser segon (1:45:13) mentre que Hassan Hammoumi, de només 16 anys, va ser tercer amb 1:48:11. En dones, el triomf va ser per Gemma Arró amb un temps de 2:01:58. El podi el van completar Cèlia Guasch (02:29:58) i Núria Codina (02:37:02).

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots