Activitats d’estiu Ecomuseu 2016

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Anar a pasturar un ramat amb la família, conèixer el patrimoni de les dones del Pallars o convertir-se en un soldat per una nit, activitats d’estiu Ecomuseu

  • Visites guiades, exposicions i accions teatralitzades amb la popular Esperanceta i experiències participatives centren l’oferta turística del museu fins el 31 d’agost, que espera doblar el nombre de turistes

Anar a pasturar amb la Roseta i les seves cabres per l’entorn de Gavàs, amb la família i en acabat, visitar la seva formatgeria. Aprendre com es condueix un ramat, fer de detectius en una església, convertir-se en soldat per una nit i descobrir els búnquers de la Guingueta d’Àneu són algunes de les activitats que ha començat a oferir l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu per aquest estiu, que ja s’han iniciat i que es duran a terme fins el 31 d’agost.

Destaca també especialment dins de l’oferta estiuenca la ruta turística patrimonial ‘Joc de Dames’. La iniciativa planteja un recorregut per cinc monuments emblemàtics del romànic del Pallars a través dels quals es narra el fil històric que els uneix i els personatges femenins que també n’han estat protagonistes. El visitant pot fer una visita guiada al castell i la canònica de Mur, al monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal, al monestir de Sant Pere del Burgal i a l’església de Santa Maria d’Àneu, quatre espais que tenen un discurs en comú i a través dels quals es pot anar descobrint figures clau en la història dels segles XI i XII del Pallars.



L’oferta de l’Ecomuseu inclou visites guiades a més, a esglésies romàniques, monestirs o torres de guaita. Paral·lelament, s’han organitzat exposicions sobre arquitectura tradicional i paisatge i moda.

Amb aquestes activitats el museu vol doblar 8.000 turistes que rep anualment, majoritàriament de Catalunya i de l’Estat espanyol, tot i que també de França, Alemanya, Bèlgica, Israel, Australià, EUA i Japó, en la seva majoria, públic familiar. El turisme representa bona part de les 20.000 visites anuals de públic que rep l’equipament.

Les experiències de l’Ecomuseu

El director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Jordi Abella, ressalta el “paper experiencial de les propostes d’estiu, ja que les considerem com una molt bona manera perquè els visitants puguin conèixer el nostre territori i patrimoni d’una manera molt participativa”. En aquesta concepció ha estat clau el personatge de l’Esperanceta, que és qui condueix les visites teatralitzades a l’Ecomuseu i que s’ha convertit en un popularíssim personatge que atreu gran nombre de públic.

Entre les experiències del museu, destaquen les nocturnes, detectivesques, familiars o les novel·lesques. Per fomentar la participació en les visites guiades i a les activitats, les persones que acumulin sis experiències realitzades rebran com a obsequi una reproducció de terrissa pirinenca.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

VISITA-GUIADA-A-SANT-PERE-DEL-BURGAL-2

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.102 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×