L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament publica avui la 3a Edició del Fons Específic per a Entitats de Cooperació, Pau i Drets Humans de les comarques de Lleida i Girona

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament publica avui la 3a Edició del Fons Específic per a Entitats de Cooperació, Pau i Drets Humans de les comarques de Lleida i Girona.
 
assemblea-coordi-desembre-2018
Assemblea Coordinadora ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida desembre 2018
 

El Fons té una dotació econòmica de 100.000€ que es distribuirà entre totes aquelles entitats de Lleida que es presentin i reuneixin tots els requisits de la Convocatòria: tenir el seu domicili social i fiscal a Lleida i  tenir un compromís en favor i defensa dels Drets Humans i la igualtat de gènere, entre d’altres.

Aquest innovador instrument de finançament resulta molt adequat a la realitat del teixit associatiu de ponent. Les entitats beneficiàries del Fons poden destinar recursos a despeses estructurals incloent el personal de les ONGD, la formació tant dels treballadors i treballadores com del voluntariat i finalment, permet desenvolupar accions de sensibilització i Educació per al Desenvolupament (EpD) a la demarcació de Lleida. El Fons, a més permet la subcontractació entre entitats, fet que a més de permetre el treball conjunt, maximitza l’impacte d’algunes accions de sensibilització i conscienciació.

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, després d’un procés de licitació, ha signat un conveni de col·laboració amb l’ACCD i s’encarrega de les tasques administratives i de fer el seguiment tècnic i econòmic de l’execució dels projectes presentats per les organitzacions lleidatanes juntament amb una auditoria externa que durà a terme la rendició de comptes.

Es tracta de la tercera vegada que la Generalitat de Catalunya obre aquest tipus d’instrument  per a les Terres de Ponent, fruit d’una tasca endegada al 2015 per part de les Coordinadores Territorials (Lleida i Girona) amb la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament (DGCD). En la primera experiència 7 entitats lleidatanes van resultar beneficiàries: Garrigues Cooperació, ACDC Lleida.Cat, Fundació Ferreruela Sanfeliu, Fundació Lleida Solidària, Veïns del Món Solidaris, Alpicat Solidari i l’Associació Unesco Lleida. A la segona edició s’hi van afegir fins a 6 entitats més de la demarcació: Lika, el Centre Llatinoamericà de Lleida, l’Associació Antisida,  Lleida pels Refugiats, Pagesos Solidaris i el Centre d’Iniciatives Angel Olaran.

La sol·licitud del Fons es podrà presentar de manera virtual a través del etauler de la Generalitat de Catalunya i de manera presencial en les oficines de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida fins el dia 7 de febrer de 2019. Per a més informació, podeu dirigir-vos a la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 208 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×